De ce noul job al Prințului Harry i-a făcut pe japonezi să râdă copios

Numele noului job al Prințului Harry la start-up-ul BetterUp are conotații nu tocmai profesioniste în Japonia.

De ce noul job al Prințului Harry i-a făcut pe japonezi să râdă copios

În martie, Prințul Harry a confirmat implicarea sa într-un start-up de coaching online și sănătate mintală cu sediul în Silicon Valley. Postul de conducere pe care îl deține în cadrul companiei înființate în 2013 este intitulat Chief Impact Officer, prescurtat, uneori, în SUA, CHIMPO.

Acest acronim i-a amuzat deja pe britanici, cărora le amintește de cimpanzei, dar cel mai mult se pare că s-au distrat pe seama lui japonezii. În argoul din Japonia, chimpo este un cuvânt folosit pentru a desemna penisul.  

Potrivit The Daily Mail, presa asiatică a compilat câteva dintre reacțiile din social media legate de acest detaliu semantic.

„Imaginați-vă dacă ar veni în Japonia și s-ar prezentat ca chimpo oficialilor? Mi-ar plăcea să le văd fețele!,” a scris cineva.

„Nu contează ce vârstă ai, cuvântul chimpo stârnește întotdeauna un zâmbet,” a spus altcineva.

„Pun pariu că această veste i-a făcut fericiți pe băieții de liceu,” a fost o altă reacție.

Compania IT evaluată la 1,73 de miliarde de dolari l-a listat online pe prinț ca parte a echipei sale de conducere. CEO-ul BetterUp, Alexi Robichaux, a spus că a făcut cunoștință cu Harry prin intermediul unui prieten comun, toamna trecută. El a refuzat să dezvăluie detalii despre contractul de muncă al lui Harry și, mai ales, despre condițiile financiare ale colaborării cu el. Dar a declarat pentru publicație că rolul asumat de prinț este semnificativ și consistent.

Harry, care a vorbit deschis despre propriile sale probleme de sănătate mintală și despre cum a căutat ajutor profesional pentru a face față pierderii mamei sale, a declarat pentru Wall Street Journal că a folosit serviciile de coaching oferite prin intermediul aplicației BetterUp timp de câteva luni.

Importanța pe care el și fratele său o acordă sănătății mintale și vorbitului deschis despre aceasta reiese din aparițiile lor publice, doar că Harry se dă mult mai des pe sine și pe soția sa ca exemplu.

Citește și:

Primul mesaj transmis de William, după funeraliile bunicului său, Prințul Philip

Foto: Arhiva ELLE

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video