De ce mulți oameni au considerat că anunțul sarcinii lui Meghan Markle este „insensibil”

Luni dimineață, Palatul Kensington a anunțat că Meghan Markle, Ducesa de Sussex, este însărcinată și că ea și Prințul Harry vor deveni părinți în primăvara anului 2019.

De ce mulți oameni au considerat că anunțul sarcinii lui Meghan Markle este „insensibil”

Așa cum nunta regală a reprezentat un eveniment care a luminat calendarul într-un an plin de vești negative, știrea cu privire la bebelușul așteptat de cuplu este o bucurie pentru multe persoane.

Totuși, Palatul Kensington și-a atras numeroase critici pentru anunțarea veștii chiar de International Pregnancy and Infant Loss Remembrance Day (Ziua Internațională de comemorarea a sarcinilor pierdute și a mortalității infantile).

Persoanele care au trecut prin momente tragice, pierderi de sarcină sau cei care au depus eforturi pentru a concepe un copil au vorbit pe Twitter despre momentul ales pentru a face anunțul.

„Nu știu de ce, dar anunțul legat de copilul Familiei Regale m-a făcut să fiu tristă astăzi. Poate pentru că mi-a amintit cum viața mea nu a fost una de basm? Multe îmbrățișări tuturor celor care se străduiesc să conceapă un copil și celor care au suferit pierderea unui copil. Îmi imaginez că această știre poate fi foarte deranjantă”, a scris o tânără pe Twitter.

„A fost puțin insensibil din partea @KesingtonRoyal să anunțe sarcina în ziua de comemorare a mortalității infantile. Data de 15 octombrie este foarte specială pentru părinții îngerilor. Nu puteau să mai aștepte?”, a completat o altă persoană.

„Sincer, mi se pare dezagreabil să faci un anunț de acest gen în ziua internațională de comemorare a mortalității infantile. Acest lucru va afecta multe femei.”

Ziua Internațională de comemorarea a sarcinilor pierdute și a mortalității infantile, care se sărbătorește anual pe 15 octombrie, este o zi dificilă pentru femeile care au suferit pierderi de sarcină sau s-au confruntat cu cazuri de mortalitate infantilă.

Henry Smith, un membru al parlamentului britanic, a scris pe Twitter că este posibil ca cei de la Palatul Kensington să nu își fi dat seama că au făcut acest anunț într-o zi atât de importantă. Mai mult, acesta a spus că această zi nu este, din păcate, destul de recunoscută la nivel mondial și că poate acest lucru ar trebui să ne facă să ne gândim la această zi în viitor.

Citește și:
Meghan Markle și Prințul Harry au primit primul cadou pentru copil

Text: Bianca Mărgărit
Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Unica.ro
Mai multe din people