De ce copilul lui Meghan Markle și Prințul Harry nu are titlu regal

Ducele și Ducesa de Sussex au devenit părinți la începutul acestei săptămâni și au făcut cunoștință lumii întregi cu bebelușul Sussex în cadrul unei eveniment special.

De ce copilul lui Meghan Markle și Prințul Harry nu are titlu regal

La scurt timp după apariția primelor poze cu copilul lui Meghan Markle și Prințul Harry, Casa Regală Britanică a dezvăluit și numele pe care cei doi l-au ales pentru micuț: Archie Harrison Mountbatten-Windsor.

Meghan Markle și Prințul Harry au invitat un grup restrâns de jurnaliști, acceptând o singură cameră de filmat, la Castelul Windsor pentru prima sesiune de fotografii cu bebelușul regal.

„Am cei mai buni doi băieți din lume”, a spus Ducesa potrivit reporterului regal Chris Ship. „Este forte cuminte. Au fost câteva zile foarte speciale”.

Numindu-și fiul Archie Harrison Mountbatten-Windsor, Ducele și Ducesa de Sussex au ales să nu folosească un tilu regal, iar motivul este bineîntemeiat. „El nu va fi cunoscut ca Ducele de Dumbarton, ci ca Master Archie M-W”, a declarat istoricul regal Marlene Koenig despre copilul lui Meghan Markle și Prințul Harry.

Motivul pentru care copilul lui Meghan Markle și Prințul Harry nu are un titlu regal – încă – are legătură cu regulile Casei Regale britanice, care sunt stricte, bine stabilite și vizează orice aspect al vieții membrilor săi.

Regulile regale britanice, stabilite încă din 1917 de către Regele George V, stipulează faptul că toți copiii Prințului de Wales vor deveni încă de la naștere Prinți și Prințese. Însă, nu același lucru este valabil și pentru nepoți. Copilul lui Meghan Markle și Prințul Harry va ocupa al șaptelea loc în ordinea de succesiune la tron, însă acest lucru nu oferă și titlul de Prinț sau Prințesă.

Mai există însă și posibilitatea ca Regina, dacă va dori, să schimbe acest aspect privind titulatura lui Archie Harrison Mountbatten-Windsor – a mai procedat așa și anterior.

În 2012, înante ca Prințul George să vină pe lume, Regina a aprobat o nouă lege prin care se spunea „Toți copiii fiului cel mare al Prințului de Wales vor avea și se vor putea bucura de stilul, titlul și atributul de Majestatea sa, având titulatura oficială de Prinț sau Prințesă înaintea numelui creștin”.

Știind deja cât de mult îl prețuieste Regina pe Harry, nu ne-ar mira ca și copilul lui Meghan Markle și Prințul Harry să devină totuși prinț, însă acest lucru va fi posibil numai printr-o lege specială.

Citește și:
Prințesa Charlotte nu moștenește automat titlul de Prințesă Regală, iar motivul este bine întemeiat

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people