De ce copiii lui Meghan Markle și Prințul Harry nu vor fi prinți sau prințese

Regulile Casei Regale britanice sunt stricte, bine stabilite și vizează orice aspect al vieții membrilor săi. Chiar și pe cele ale viitorilor membri, cum ar fi copiii lui Meghan Markle și Prințul Harry.

De ce copiii lui Meghan Markle și Prințul Harry nu vor fi prinți sau prințese

Familia regală tocmai a confirmat ceea ce mulți credeau de câteva zile, Meghan Markle este însărcinată! Ce titluri va primi însă acest copil?

Precum probabil știi, Regina le-a acordat câteva titluri nobiliare viitorilor părinți. Meghan Markle și Prințul Harry au devenit, după căsătorie, Ducele și Ducesa de Sussex, Contele și Contesa de Dumbarton (în Scoția), Baronul și Lady Kilkeel (în Irlanda de Nord).

Regulile regale britanice, stabilite încă din 1917 de către Regele George V, stipulează faptul că toții copiii Prințului de Wales vor deveni încă de naștere Prinți și Prințese. Însă, nu același lucru este valabil și pentru nepoți. Fiul sau fiica Ducilor de Sussex va ocupa al șaptelea loc în ordinea de susccesiune la tron, însă acest lucru nu oferă și titlul de Prinț sau Prințesă.

Când Prințul William s-a căsătorit în 2011 cu Kate Middleton, ea a devenit oficial „Her Royal Highness, Prințesa William of Wales”, la fel cum Meghan Markle este acum „Her Royal Highness, Prințesa Harry of Wales”. Cu toate acestea, oficial, ele nu poartă titlul de Prințesă deoarece nu au sânge regal.

În 1917, Regele George V a decis ca numele de familie regal să fie „Windsor”, iar ulterior Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip au hotărât ca toți descendenții familiei regale care nu au titulatura de Majestatea sa, Prinț sau Prințesă să poarte numele de familie Mountbatten-Windsor.

Ținând cont de toate aceste reguli, copiii lui Meghan Markle și Prințul Harry vor purta cel mai probabil titulatura de Lord sau Lady Mountbatten-Windsor.

Mai există însă și posibilitatea ca Regina, dacă va dori, să schimbe acest aspect privind titulatura pe care o vor primi copiii lui Meghan Markle și Prințul Harry – a mai procedat așa și anterior.

În 2012, înante ca Prințul George să vină pe lume, Regina a aprobat o nouă lege prin care se spunea „Toți copiii fiului cel mare al Prințului de Wales vor avea și se vor putea bucura de stilul, titlul și atributul de Majestatea sa, având titulatura oficială de Prinț sau Prințesă înaintea numelui creștin”.

Știind deja cât de mult îl prețuieste Regina pe Harry, nu ne-ar mira ca și copiii lui Meghan Markle și Prințul Harry să devină totuși prinți sau prințese, însă acest lucru va fi posibil numai printr-o lege specială.

Citește și:
Meghan & rochia de mireasă: verdictul stiliștilor ELLE

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people