De ce a mers Kim Kardashian la Casa Albă împreună cu patru foste deținute?

Kim Kardashian a vizitat Casa Albă miercuri împreună cu patru foste deținute, pentru a discuta cu președintele american Donald Trump despre reforma sistemului penitenciar.

De ce a mers Kim Kardashian la Casa Albă împreună cu patru foste deținute?

Kim Kardashian a vizitat Casa Albă miercuri împreună cu patru foste deținute, pentru a discuta cu președintele american Donald Trump despre reforma sistemului penitenciar. Sunt cunoscute deja intențiile lui Kim Kardashian de a deveni avocată (în prezent, starul reality studiază în acest scop), iar miercuri, pe 4 martie, ea a vizitat Casa Albă împreună cu patru foste deținute pentru a discuta cu președintele Trump despre sistemul de justiție din State și despre reformele necesare pentru ca acesta să devină mai just.

Scopul pentru care Kim Kardashian a mers la Casa Albă a fost ca să împingă mai departe favorurile prezidențiale (cele trei foste deținute, condamnate pentru fapte care nu implicau violență, au fost deja scutite de pedeapsă de președintele american). Vedeta a mai lucrat cu Trump, dar și cu consilierul și ginerele acestuia, Jared Kushner, soțul Ivankăi Trump, pentru eliberarea deținuților non-violenți.

Kim Kardashian afirmase deja, la momentul vizitei la Casa Albă, pe propriul cont de Instagram, că dorește să „aducă lumină femeilor pedepsite și să discute mai multe schimbări de care sistemul de justiție are nevoie disperată!”.

Kardashian a fost însoțită de Alice Johnson, Tynice Nichole Hall, Crystal Munoz și Judith Negron, ultimele trei fiind iertate de Trump în luna februarie. Hall și Munoz executau pedepse pentru droguri, în vreme ce Negron era condamnată pentru că ar fi fraudat sistemul de sănătate Medicare.

Ivanka Trump a postat online imagini de la întâlnirea lui Kim Kardashian de la Casa Albă.

Kardashian este cea mai influentă persoană publică ce luptă pentru reforma sistemului de justiție din SUA. Munca ei în acest domeniu a început cu cazul Cyntoiei Brown, o condamnată violentă, care a fost iertată în cele din urmă după 15 ani, în vreme ce executa o pedeapsă pe viață pentru că îl omorâse pe un bărbat care a traficat-o. Kardashian nu a pierdut ocazia, anul trecut, să îi mulțumească public președintelui Trump pentru compasiunea pe care a arătat-o în acest caz.

Nu doar Kim Kardashian, ci și soțul ei, Kanye West, a discutat cu Casa Albă despre reformele necesare în penitenciare, iar Trump a fost dispus să ierte condamnați de tipul Cyntoiei Brown. Însă președintele a fost criticat pentru că a extins astfel de scutiri de pedeapsă și către indivizi bogați, precum fostul guvernator de Ilinois Rod Blagojevich sau Edward DeBartolo Jr., un fost șef din NFL.

„Președintele Trump a comutat sentințele unor femei care chiar meritau asta”, a scris Kardashian pe Twitter miercuri. „Nu s-a vorbit mult la știri, așa că am vrut să împărtășesc cu voi poveștile lor!”

Acum, Kim Kardashian urmează o ucenicie pe lângă o firmă de avocatură din San Francisco și s-a parteneriat cu fondatorii #Cut50, în încercarea de a reduce criminalitatea și încarcerarea în SUA. În ultimii ani, Kardashian a vizitat închisori, a inițiat petiții către guvernatori și a mai participat la întâlniri la Casa Albă.

Citește și:
Kim Kardashian, Rihanna si alte vedete o apara pe Cyntoia Brown, condamnata pentru crima

Foto: arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Mai multe din people