Cum se întorc replicile Prințului William despre rasism chiar împotriva lui

La începutul săptămânii, Prințul William afirma că se simte „dezgustat” de comentariile rasiste ale suporterilor englezi după finala Euro 2020.

Cum se întorc replicile Prințului William despre rasism chiar împotriva lui

La scurt timp după ce Prințul William a apelat la Twitter pentru a-și exprima dezamăgirea față de comportamentul suporterilor englezi după ce echipa națională a pierdut în finala Euro 2020, mai mulți utilizatori i-au răspuns sarcastic și i-au amintit de alte discuții recente despre rasism, chiar în familie.

„Sunt dezgustat de abuzurile rasiste îndreptate asupra jucătorilor Angliei după meciul de aseară. Este absolut inacceptabil ca jucătorii să fie nevoiți să îndure un asemenea comportament josnic”, a scris acesta, semnându-se cu inițiala propriului nume pentru a indica faptul că este un mesaj personal și nu unul oficial, din partea Palatului Kensington. „Trebuie să înceteze acum și toți cei implicați trebuie să fie trași la răspundere.”

Imediat, un utilizator i-a dat replica: „Asta ar însemna mult dacă i-ați fi luat apărarea lui Meghan împotriva tabloidelor și a criticii veninoase pe care a îndurat-o dar nu, tot ce am auzit atunci au fost frânturi iar de la William și Kate, LINIȘTE”, amintind de momentul când Meghan Markle și Prințul Harry au acuzat familia regală britanică de rasism și neimplicare în protecția lor împotriva articolelor abuzive ale tabloidelor.

„Apreciez afirmațiile; Sper totuși că începi să vezi cum fratele și în special cumnata ta se simțeau de mult timp” sau „Încă una acum și pentru cumnata ta. Așteptăm…” sunt doar alte două dintre comentariile sarcastice care continuă să curgă pe Twitter la mesajul lui William.

În timpul interviului din martie cu Oprah, Meghan a vorbit deschis despre rasismul pe care a trebuit să îl îndure cât timp a locuit cu familia regală, menționând și că unii membri ai familiei s-au arătat „îngrijorați” legat de „cât de închisă la culoare ar urma să fie pielea lui Archie atunci când se va naște”, chiar în timpul sarcinii ducesei.

Nici până acum, familia regală nu i-a cerut scuze public lui Meghan Markle și nici nu și-au asumat greșelile, în afara unei singure declarații oficiale succinte care, printre altele, spunea că „problemele aduse în discuție, mai ales cele privind rasismul, sunt îngrijorătoare. Chiar dacă unele amintiri diferă, ele sunt luate foarte în serios și urmează a fi discutate în familie, în privat”.

Duminică seară, aproximativ 60.000 de suporteri au venit pe Wembley pentru a-și susține favoriții în finala EURO 2020 – Ducii de Cambridge s-au aflat și ei pe stadion, alături de fiul lor, Prințul George, în vârstă de 7 ani, ale cărui reacții haioase la toate fazele meciului au făcut rapid înconjurul Internetului. În ultimele momente ale jocului, Bukayo Saka, Marcus Rashford și Jadon Sancho au fost ultimii 3 jucători care au ratat la loviturile de penalty, astfel asigurând victoria echipei naționale a Italiei.

În timp ce portarul italian Gianluigi Donnarummer devenea vedeta EURO 2020, cei trei jucători ai Angliei, deși consolați îndelung de coechipieri, au devenit ținta atacurilor rasiste din mediul online, în special din partea suporterilor care s-au dezlănțuit și pe străzile marilor orașe ale Regatului Unit. Atât Prințul William, cât și tatăl său, Prințul Charles și o serie de cunoscute publicații și vedete britanice (printre care și Adele, Ellie Goulding sau Sophie Turner) au criticat comportamentul xenofob al fanilor.

Citește și:
O nouă dovadă că relația lui Ben Affleck cu Jennifer Lopez este extrem de serioasă

Text: Cristiana Daraban
Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video