Cum s-au descurcat membrii Familiei Regale la propriile examene

În cinstea afișării rezultatelor de la A-Level-urile din Marea Britanie, putem să aruncăm o privire asupra performanțelor din cadrul celei mai admirate familii de la momentul actual, și anume Familia Regală Britanică.

Cum s-au descurcat membrii Familiei Regale la propriile examene

Mai întâi ar trebui să ne familiarizăm cu sistemele de notare prin care au trecut până și membrii Casei Regale. Diploma A-Level este echivalentul britanic pentru Bacalaureatul românesc, însă spre deosebire de acesta, este una dintre cele mai prestigioase din lume și este recunoscută de toate universitățile internaționale care se respectă. Mai mult decât atât, notarea nu se face prin cifre, ci prin litere, plecând de la cea mai bună notă, A, și ajungând la litera E, nota care marchează eșecul.

Marea surpriză ce înconjoară performanțele academice ale Familiei Regale este reprezentată de faptul că Regina nu a fost nevoită vreodată să dea un examen oficial. Desigur, aceasta și-a format educația prin lecții private, predate de vice-rectorul Colegiului Eton, Henry Martin. Cu toate acestea, tatăl Reginei nu a avut o pasiune pentru școală, iar mama sa a considerat că este mai important să te distrezi', a explicat profesoara și autoarea cărții Young Elizabeth, Kate Williams. Aceasta a continuat prin a spune că spre deosebire de tatăl său, Regina a fost și este foarte sprintenă la minte, având un apetit pentru învățare alături de o memorie ascuțită'.

Prințul Harry, Kate Middleton, Prințul William și Meghan Markle într-adevăr fac parte din Familia Regală, însă să nu credeți acum că acesta ar fi un motiv pentru care ar fi fost scutiți de perioada liceului.

Bineînțeles, dată fiind frecventarea de școli de prestigiu și în același timp, ridicol de scumpe, cum ar fi Colegiul Eton sau Colegiul Marlborough, majoritatea oamenilor s-ar aștepta la rezultate excelente, însă unii dintre ei au avut rezultate mai bune decât alții.

Viitorul rege al Marii Britanii, Prințul William a urmat cursurile prestigiosului Eton College, unde a reușit să obțină A la Geografie, B la Arte și C la Biologie. Având aceste rezultate, a optat pentru urmarea cursurilor de Geografie ale Universității St. Andrews, unde și-a întâlnit viitoarea soție, Kate Middleton.

În ceea ce o privește pe Kate, Ducesa de Cambridge, asemenea soțului său, a frecventat o altă școală prestigioasă și anume Marlborough College. Aceasta s-a descurcat excelent, obținând A la Matematică, A la Arte și B la Engleză.

Spre deosebire de fratele său, Prințul Harry nu s-a descurcat la fel de bine, chiar și el recunoscând faptul că în majoritatea timpului petrecut la Eton, s-a ocupat de prostioare trăznite'. Ducele de Sussex a sfârșit prin a lua nota B la arte și D la geografie. Astfel, s-ar putea explica de ce a îmbrățișat calea armatei, în loc să frecventeze o universitate.

Singura care nu a urmat normele sistemului britanic nu este nimeni alta decât Meghan Markle, Ducesa de Sussex, al cărui examen final a fost americanul SAT. Însă despre rezultatele acesteia, nu cunoaștem multe detalii. Tot ce știm este că a frecventat Immaculate Heart High School, un liceu catolic din Los Angeles. Despre aceasta, prietenii săi au afirmat că a fost o elevă studioasă și muncitoare, cu o înclinație pentru teatru. Nici nu ne-am fi așteptat la altceva. Bineînțeles, notele sale nu pot să fie nemulțumitoare, având în vedere faptul că, în anii următori, a fost acceptată de către populara Universitate Northwestern.

Citește și:
Sora lui Meghan Markle, declarații dure la adresa Ducesei. „Dacă tatăl nostru va muri, va fi din vina ta!'

Text: Monica Olaru
Foto: Hepta

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people