Cum au reacționat Prințul Harry și Meghan Markle după ce Regina Elisabeta a II-a a confirmat că nu vor mai fi membri activi ai familiei regale

Palatul Buckingham a anunţat recent că Prinţul Harry şi Meghan Markle nu vor mai fi membri activi ai familiei regale. Ce mesaj au transmis cei doi?

Cum au reacționat Prințul Harry și Meghan Markle după ce Regina Elisabeta a II-a a confirmat că nu vor mai fi membri activi ai familiei regale

Palatul Buckingham a anunţat ieri, 19 februarie, că Prințul Harry și Meghan Markle nu vor mai fi membri activi ai familei regale. Cei doi au renunțat să mai fie membri activi ai familiei regale în martie 2020, când s-au mutat în Statele Unite ale Americii și au început să câștige profit din colaborările cu Spotify sau Netflix.

Palatul Buckingham a confirmat prin intermediul unui comunicat că în urma mutării celor doi în California, nu își vor continua responsabilitățile și îndatoririle care vin odată cu serviciul public. Un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham a anunțat într-o declarație emisă pe 19 februarie că „Ducele și Ducesa de Sussex au confirmat Majestății Sale că nu se vor întoarce ca membri activi ai familiei regale. În urma conversațiilor cu ducele, Regina a confirmat că îndepărtarea de munca familiei regale nu permite continuarea cu responsabilităţile şi îndatoririle care vin odată cu serviciul public. Prin urmare, numirile militare onorifice și patronajele regale deținute de duce și duceăa vor fi returnate Majestății Sale, iar apoi vor fi redistribuite între membrii activi ai familiei regale”, se arată în comunicatul de presă.

Cu toate acestea, nu a durat mult, iar Prințul Harry și Meghan Markle au reacționat. La scurtă vreme, purtătorul lor de cuvânt a menționat că: „După cum reiese din activitatea lor din ultimul an, Ducele și Ducesa de Sussex rămân în datoria și serviciului în Marea Britanie și în întreaga lume și și-au oferit sprijinul organizațiilor pe care le-au reprezentat indiferent de rolul oficial pe care îl aveau. Serviciul este universal.”

Se pare că oficialii de la Palatul Buckingham consideră că declarația Prințului Harry și a lui Meghan Markle a fost o „lipsă îngrozitoare de respect” față de Regina Elisabeta a II-a, în condițiile în care soțul acesteia, Prințul Philip al Marii Britanii, în vârstă de 99 de ani, este internat încă de marți seară la spitalul King Edward VII din Londra. Potrivit mai multor surse, Prințul Harry se află în prezent în autoizolare alături de Meghan și micuțul Archie, pentru a putea zbura acasă cât mai rapid. Acesta ar fi închiriat deja un avion privat pentru a ajunge cât mai repede în Marea Britanie în caz de necesitate, relatează The Mirror.

Harry și Meghan vor fi în continuare invitați la evenimente de familie, cum ar fi Trooping the Color, iar Prințul Harry este așteptat să se alăture fratelui său, Prințul William, pentru a dezvălui o statuie în memoria regretatei lor mame, Prințesa Diana, la Palatul Kensington pe 1 iulie.

Prințul Harry și Meghan Markle i-au luat pe toți prin surprindere atunci când la începutul anului 2020 și-au făcut publică decizia de a se retrage din familia regală britanică. În iulie, cei doi s-au mutat alături de fiul lor, Archie, în noua lor casă din Santa Barbara, California. În septembrie au anunțat că au devenit independenți financiar de familia regală și au înapoiat banii cheltuiți pentru renovarea reședinței lor din Marea Britanie.

Pe 14 februarie, Prințul Harry și Meghan Markle au anunțat că vor deveni din nou părinți. Meghan a dezvăluit în luna noiembrie a anului 2020 în cadrul unui eseu pentru New York Times că în vară a pierdut a doua sarcină.

Citește și:
Înregistrări șocante cu Prințesa Latifa a Dubaiului, care își acuză familia că o ține ostatică

Foto: Arhiva Revistei ELLE, Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people