Citind printre randurile discursului lui Taylor Swift de la premiile Grammy

Taylor Swift a castigat aseara inca trei premii Grammy pe care sa le adauge la colectia ei! Ultimul sau album, 1989, a starnit o multitudine de discutii si de interpretari in lumea muzicala, pe tot parcursul anului trecut.

Citind printre randurile discursului lui Taylor Swift de la premiile Grammy

Dincolo de trofeele primite, ceea ce a spus in discursul ei de acceptare a premiului pentru cel mai bun album al anului ne intereseaza cel mai mult. Momentul lui Taylor Swift a fost unul cu implicatii mai profunde, facand referire la conflictul dintre ea si Kanye West, iar in acelasi timp incurajand tinerele fete de pretutindeni sa aiba incredere in ele insele.

„Drept prima femeie care a castigat Albumul Anului la premiile Grammy de doua ori, vreau sa le spun tinerelor femei de pretutindeni ca intotdeauna vor fi oameni care vor incerca sa va compromita succesul sau sa isi asume realizarile voastre.' Asa a sunat prima parte a discursului lui Taylor.

Saptamana trecuta, in cadrul prezentarii brandului sau de moda, Yeezy, Kanye West si-a lansat si ultimul sau album care contine o piesa intitulata „Famous', in versurile careia este clar mentionat numele lui Taylor: „I feel like me and Taylor might still have sex/ Why? I made that bitch famous/ God damn/ I made that bitch famous'. Cantaretul afirma ca el este cel care a „facut-o faimoasa'. Kanye se refera la incidentul din 2009, de la premiile VMA, atunci cand a urcat pe scena intrerupandu-i discursul lui Taylor Swift si sustinand ca Beyonce trebuia sa castige in locul ei.

Asa ca discursul lui Taylor Swift poate fi cu usurinta citit ca un raspuns elegant si diplomat la recentele versuri ale lui Kanye care o mentioneaza.

„Insa daca esti concentrata numai pe ceea ce faci… vei privi in jurul tau si iti vei da seama ca tu singura ai facut astfel incat sa ajungi acolo, impreuna cu oamenii care tin la tine. Acela va fi cel mai frumos moment', a concluzionat Taylor.

Cu toate acestea, au existat din nou voci care au spus, tare si raspicat, prin intermediul retelelor sociale, ca nu 1989 merita sa fie numit cel mai bun album al anului. Alt album nominalizat pentru acest premiu a fost cel al rapper-ului Kendrick Lamar, intitulat „To Pimp A Butterfly'. Acesta a fost preferat de fani, dar si de critici, pentru puternicul mesaj social pe care il contine, si, de asemenea, a fost ales si ca preferatul personal al presedintelui Obama.

Dar premiul Grammy i-a revenit tot lui Taylor Swift, in ciuda tuturor criticilor si comentariilor negative.

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people