Citeste discursul integral al Madonnei de la Marsul Femeilor

Madonna a fost doar una dintre vocile care s-au auzit la Marsul Femeilor de la Washington. Citeste discursul ei integral, oprit de mai multe televiziuni pentru limbajul licentios folosit, aici.

Citeste discursul integral al Madonnei de la Marsul Femeilor

Madonna a fost doar una dintre vedetele care au participat si au vorbit la Marsul Femeilor de la Washington. Discursul ei puternic a animat participantele, la fel si cantecele pe care le-a performat pe scena, dar a fost mult prea mult pentru televiziunile care s-au jenat in momentele in care marea cantareata a inceput sa foloseasca prea des sintagma „fuck you!' si au intrerupt transmisiunea. Citeste mai jos discursul ei integral.

Hello!
Sunteti inca acolo?
Sunteti siguri?
Ma auziti?
Sunteti pregatiti sa zdruncinati lumea?

Bine ati venit la revolutia dragostei. La rebeliune. La refuzul nostru, ca femei, de a accepta aceasta noua era a tiraniei. In care nu doar femeile sunt in pericol, ci toti oamenii marginalizati. In care a fi diferit poate fi considerat o crima. Ne-a trebuit aceast intuneric ca sa ne trezeasca dracului odata!

Se pare ca ne-am complacut cu totii in acest sentiment fals de confort. Dar dreptatea va fi mai puternica si binele va infinge in final. In fine, binele nu a castigat aceste alegeri, dar va castiga in cele din urma. Deci, ceea ce se intampla azi este ca suntem departe de a ajunge la final. Ziua de azi marcheaza inceputul, inceputul povestii noastre. Revolutia incepe aici! Lupta pentru dreptul de a fi liberi, pentru a fi cine suntem, pentru a fi egali! Sa marsaluim impreuna prin acest intuneric si sa inaintam cu fiecare pas. Stiu ca nu ne este teama. Ca nu suntem singuri, ca nu vom renunta! Ca suntem puternici in unitatea noastra si ca nici o forta contrara nu are vreo sansa in fata adevaratei solidaritati.

Si detractorilor nostri care insista ca acest mars nu va aduce nimic in plus, fuck you! Fuck you! Este inceputul unei mult asteptate schimbari de care avem mare nevoie. Schimbare care va implica sacrificii, oameni. Schimbare care ne va cere multora dintre noi sa facem alegeri diferite in vietile noastre, dar asta este garantul revolutiei. Asa ca intrebarea mea pentru voi azi este: sunteti pregatiti? Am intrebat, sunteti pregatiti? Spuneti da, suntem! Spuneti da, suntem! Inca o data: sunteti pregatiti?!?!'

Citeste si:
Marsul Femeilor de la Washington si din toata lumea ne aminteste ca puterea sta in solidaritate

Madonna a fost intrerupta dupa cel de-al treilea fuck you' din toate transmisiunile TV, care au inceput sa arate, in schimb, imagini extinse de la slujba ecumenica la care a participat Donald Trump in calitate de presedinte in prima zi a mandatului sau. Desigur, discursul sau in fata sutelor de mii de participanti a continuat in acelasi mod, fara scuze si fara regrete.

„Da, sunt furioasa! Da, sunt indignata! Da, m-am gandit foarte mult sa arunc in aer Casa Alba, dar stiu ca asta nu va schimba nimic. Nu trebuie sa cadem in disperare. Ca poet, W.H. Auden a scris in zorii celui de-al doilea razboi mondial: Trebuie sa ne iubim unii pe altii sau sa murim.

Eu am ales iubirea. Sunteti cu mine? Spuneti asta cu mine: Noi am ales iubirea! Noi am ales iubirea! Noi am ales iubirea!'

Madonna a cantat si doua piese pe scena din Washington, celebrele sale hituri „Express Yourself' si „Human Nature', ultima fiind dedicata lui DT (evident, Donald Trump). „Noul DT de la Casa Alba', a spus ea, „S-ar putea sa vina de la *dick (penis). Nu stiu.' Mai tarziu Madonna a decis si a spus, in mijlocul cantecului, *„Donald Trump, suck a dick!' Dovada ca ne putem baza pe Madonna sa spuna lucrurilor pe nume si sa fie si cenzurata, exact asa cum i se intampla si cu 30 de ani in urma.

Citeste discursul integral al legendarei feministe Gloria Steinem de la Marsul Femeilor de la Washington

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people