Cine este Prințul Hisahito, tânărul în vârstă de 13 ani, care va urma la tronul Japoniei?

Deși nașterea Prințului Hisahito a fost considerată de multi japonezi un miracol, la vârsta de 12 ani, tânărul moștenitor era deja victima unei tentative de omor.

Cine este Prințul Hisahito, tânărul în vârstă de 13 ani, care va urma la tronul Japoniei?

Prințul Hisahito, în vârstă de doar 13 ani, este fiul Prințului Akishino și al doilea în linia de succesiune la tronul Japoniei. Chiar dacă constituția japoneză nu oferă niciun fel de autoritate politică familiei imperiale, aceasta reprezintă un simbol puternic al culturii nipone.

De anul trecut, Japonia are un nou împărat, pe unchiul lui Akishino, Naruhito. Însă, viitorul dinastiei se află în mâinile tânărul prinț, care va conduce după unchiul și tatăl său, dacă cel din urmă va deceda după Naruhito.

Împăratul Naruhito are o singură fiică, însă aceasta nu poate ajunge la tronul Japoniei din cauza regulilor de succesiune stricte, care nu permit ca o femeie să preia conducerea.

Nașterea lui Hisahito, în 2006, a fost considerată de poporul japonez un soi de miracol. Iar asta fiindcă, din 1965, în familia imperială nu s-a mai născut niciun alt membru de sex masculin. Mulți considerau că monarhia se află în pericol de dispariție, și de aceea, până să aibă loc nașterea lui Hisahito, chiar se vorbea despre modificarea legilor de succesiune la tronul Japoniei.

Chiar dacă are doar 13 ani și aparent după o viață normală, Prințul Hisahito are nu numai o responabilitate mare de îndeplinit, dar trebuie să facă față și presiunii pe care titulatura de moștenitor i-o aduce. În martie anul trecut, acesta a fost victima unei tentative de omor. Două cuțite au fost găsite atunci în școala pe care prințul o frecventa, acestea fiind așezate chiar pe banca tânărului. Agresorul a fost prins de către polițiști și a mărturisit că își dorea să îl ucidă pe Hisahito, însă s-a hotărât să lase cuțitele pe biroul acestuia în semn de amenințare. 

Prințul Hisahito se află în atenția publicului larg, mulți conservatori urmărind îndeaproape modul în care tânărul este crescut, dar și pentru a se asigura că va face față cu brio poziției de conducător pe care a moștenit-o. În general, membriilor familiei regale le este atribuit un mentor pentru a-i ghida și a-i pregăti pentru funcția pe care o vor ocupa, însă Hisahito nu are încă un  astfel de îndrumător.

Citește și:
Cine sunt Prințesele Maria Chiara și Maria Carolina și motivul pentru care sunt atât de admirate

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Mai multe din people