Cele mai stylish ținute purtate de Paște, versiunea regală

Dacă simți nevoia de o abatere de la banalitate în ziua de Paști, e suficient să arunci o privire la cum se îmbracă familiile regale britanice și spaniole în Duminica Învierii (când nu e pandemie).

Paștele nu este marcat cu aceeași intensitate (și în același stil) de către toate familiile regale din Europa. Regina Margrethe a Danemarcei se retrage cu familia ei la Palatul Marselisborg din Aarhus, unde vopsesc ouă împreună, în fiecare an. Cuplul regal norvegian obișnuiește să petreacă vacanța de Paști într-o cabană din munți. Dar dacă ești în căutare de inspirație pentru o ținută care să se potrivească perfect cu obligațiile unei sărbători ca aceasta, privirile trebuie să se îndrepte spre Marea Britanie și Spania.

Familia Regală Britanică sărbătorește, de obicei, Paștele la Castelul Windsor.

În duminica Paștelui, Regina participă la slujba din Capela St. George, alături de membrii apropiați ai familiei sale. Capela, aceeași unde s-a ținut recent slujba de înmormântare a Prințului Philip și unde s-au celebrat numeroase nunți regale, este o clădire gotică din secolul al XIV-lea, ridicată în curtea inferioară a castelului. Mulțimile se adună adesea aici pentru a întâmpina familia înainte de începerea slujbei și apoi Regina primește un buchet de flori de la copii din localitate.

În trecut, mai multe dintre palatele regale au găzduit vânători de ouă și ateliere de pictură. De exemplu, anul acesta, Ducii de Cambridge, care și-au petrecut Paștele la Anmer Hall, reședința lor din Norfolk, au organizat acolo un egg hunt special pentru cei trei copii ai lor, Prinții Louis și George și Prințesa Charlotte.

Pentru Familia Regală Spaniolă a devenit o tradiție ca Paștele, una dintre cele mai importante sărbători catolice, să fie sărbătorit pe Insula Mallorca. Regina Sofía, Regina Letizia, Regele Felipe și Prințesa Leonor și infanta Sofia merg la Catedrala Santa Maria din Palma, pentru a participa la Liturghia din Duminica Sfântă. Este o ocazie cu totul specială pentru turiști și localnici de a-i vedea de aproape pe majoritatea membrilor familiei regale.

Catedrala, cunoscută drept La Seu, este una dintre cele mai impresionante clădiri gotice din lume. Construcția ei a început în 1221, dar ea a ajuns în forma sa finală abia în 1601, la multiplele sale restaurări ulterioare contribuind chiar și Antonio Gaudí.

Din cauza pandemiei de coronavirus, tradiția de Paști a familiei regale a fost întreruptă anul trecut, ei nevenind nici în aprilie 2021 la slujba de pe insulă.

Citește și:

De ce copiii Prințeselor Eugenie și Beatrice nu vor avea titluri regale

Foto: Profimedia

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people