Ce trebuie să știi despre ultimul sezon din Game of Thrones

Premiera ultimului sezon din Game of Thrones este din ce în ce mai aproape, iar curiozitatea noastră crește cu fiecare zi care trece. Iată ce știm până acum despre cel de-al optulea sezon.

Ce trebuie să știi despre ultimul sezon din Game of Thrones

Ce trebuie să știi despre ultimul sezon din Game of Thrones:

Sezonul 8 este cel final

În iunie 2016, Casey Bloys, președinte de programare al HBO, a anunțat că sezonul 8 va fi cel final pentru Game of Thrones. „Regizorii au un plan bine stabilit în legătură cu numărul de sezoane pe care vor să le producă. Dacă aș putea să-i conving să facă mai multe, mi-ar plăcea să mai fie încă zece sezoane. Dar le respectăm decizia și modul în care vor să producă cea mai bună versiune a show-ului', a adăugat acesta.

Premiera va fi în anul 2019

După multele speculații ale fanilor, conform cărora show-ul va reveni în 2018 sau în anul umător, HBO a anunțat oficial, în luna ianuarie a acestui an, că ultimul sezon, cel de-al optulea, va avea premiera în 2019.

Casey Bloys a confirmat, de asemenea, că sezonul cu numărul opt va avea premiera în prima jumătate a anului 2019.

Episoadele ar putea fi mai lungi

În timp ce episoadele s-au încadrat, de cele mai multe ori, într-o oră, în sezonul 8 vor ajunge până la 80 de minute, sau chiar mai mult, potrivit Paulei Fairfield, designer de sunet al serialului. Iar echipa nu a discutat încă o limită de desfășurare a fiecărui episod. „Două ore per episod ar putea părea exagerat, dar este un show incredibil, deci cine știe?”, a spus Casey Bloys, președinte de programare al HBO.

Recuzită misterioasă la platoul de filmare

Fanii au observat trei structuri, care par a fi niște colibe, la Titanic Studios în Belfast, Irlanda, locul în care este, de obicei, filmat Game of Thrones.

Nu se știe încă pentru ce sunt cele trei piese, dar este posibil să aibă legătură cu Dothraki, deși, având în vedere că i s-au alăturat lui Daenerys Targaryen pentru a cuceri Westeros, ar fi puțin probabil să apară o scenă din Vaes Dothrak. Dar cine știe? Fanii show-ului acceptă orice mic spoiler în legătură cu scenele din următoarele episoade.

Vor fi filmate mai multe finaluri

Casey Bloys a anunțat că echipa de producție va filma mai multe finaluri ale show-ului pentru a se asigura că nu vor exista scurgeri de informații în timpul filmărilor. Astfel, nici măcar actorii nu vor ști adevăratul final până în momentul difuzării lui.

Ultimul episod va fi regizat de David Benioff și Dan Weiss

Actorul Jon Bradley (Sam Tarly) a precizat, pentru „Huff Post”, că episodul final este „pe mâini bune'. „Cred că au făcut o treabă excelentă cu acest serial. Merită tot ceea ce primesc, și merită dreptul de a termina acest show în modul în care ei îl văd'.

Bugetul este de 15 milioane de dolari per episod

Ultimul sezon din Game of Thrones se zvonește că ar fi cel mai scump de până acum, având un buget de 15 milioane de dolari per episod. În comparație cu celelalte episoade, cum ar fi sezonul 2, care a costat șase milioane de dolari per episod, sau sezonul 6, care a ajuns undeva la zece milioane de dolari per episod.

Actorii primesc replicile prin cască

Securitatea este mai strictă ca în orice alt sezon din Game of Thrones, rezultat al scurgerii de informații din timpul filmărilor sezonului șapte. Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister) a dezvăluit că actorii își primesc replicile printr-o cască, pe care o au în ureche, tocmai pentru a evita apariția spoilerelor.

„După hack-ul din sezonul șapte, nu vom primi nici măcar scenariul. În timpul fiecărei scene ni se va spune ce urmează să se întâmple', a spus acesta într-un interviu pentru „Skavlan”. Totuși, se pare că această metodă nu se aplică tuturor actorilor, având în vedere că Liam Cunningham (Ser Davos Seaworth) a anunțat că a primit deja scenariul, iar Sophie Turner și Kit Harington au confirmat că l-au citit deja. Poate că metoda căștilor va fi folosită doar în momentele foarte importante sau în scenele cu adevărat critice.

Iată de ce printre motivele pentru care așteptăm anul 2019, se numără, bineînțeles, și apariția ultimului sezon din Game of Thrones.

Citește și:
Maisie Williams le-a oferit fanilor Game of Thrones un indiciu despre cum s-ar putea sfârși serialul

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people