Ce mesaj a transmis Prințul Charles pentru românii implicați în proiectul „Ambulanța pentru monumente”

Prințul Charles le-a transmis românilor care s-au implicat în proiectul "Ambulanța pentru monumente" un mesaj video emoționant.

Ce mesaj a transmis Prințul Charles pentru românii implicați în proiectul „Ambulanța pentru monumente”

Prințul Charles a transmis un mesaj video prin care își arată recunoștința față de românii implicați în proiectul „Ambulanţa pentru monumente” care au câştigat joi Premiul European pentru Patrimoniu la categoria Educaţie, Formare şi Conştientizare, informează Agerpres.

Acest proiect este o rețea informală de patrimoniu alcătuită din Asociația Monumentum, Asociația pentru Patrimoniu Activ- PACT, Asociația Culturală Vernacular și Asociația Arhaic, conform G4 Media.

Prințul Charles și-a început mesajul folosind adresarea „doamnelor și domnilor” în limba română și a continuat prin a-și arăta recunoștința către toate persoanele care au ajutat la salvarea mai multor monumente de patrimoniu din România. „Doamnelor și domnilor, dragi voluntari ai „Ambulanței pentru monumente” din România și toți meșteșugarii care au ajutat, toți cei care au pregătit mâncare și au oferit locuri de cazare, toți sponsorii minunați ai proiectului din România, toate autoritățile care și-au oferit sprijinul, doresc doar să vă spun cât de plin de admiraţie sunt pentru ce aţi făcut în ultimii ani pentru a salva atât de multe dintre monumentele frumoase, dar grav ameninţate din ţara voastră. Este o realizare remarcabilă şi nu e deloc surprinzător să aud că devotamentul vostru a fost recunoscut de „Europa Nostra” şi că aţi câştigat un premiu pentru toată munca voastră plină de inspiraţie pentru alţii. Ca o recunoaştere a acestui fapt, am dorit în mod deosebit să vă transmit cele mai calde felicitări şi să vă spun cât de mândru sunt de tot ceea ce faceţi.”

Prințul Charles a remarcat faptul că, deși România se confruntă la fel ca celelalte țări cu o criză în urma pandemiei de coronavirus, mai mulți oameni s-au oferit să ajute vârstnicii și medicii din Sibiu. „Pot spune că sunt şi mai mândru ştiind că în mijlocul crizei create de această pandemie, două dintre ambulanţe au fost folosite pentru a transporta alimente pentru vârstnicii din satele de pe Valea Hârtibaciului, precum şi alimente şi mâncare pentru medicii de la Spitalul Judeţean din Sibiu şi măşti, viziere şi mănuşi pentru medicii de la spitalele din Agnita şi Mediaş.”

„Câștigarea acestui prestigios premiu este un atribut imens adus muncii minunate pe care o faceți și știu prea bine cât de binemeritat este el, căci am văzut cu proprii mei ochi cât de multe lucruri ați realizat. (..) Munca enormă pe care ați făcut-o pentru a salva patrimoniul arhitectural al țării voastre este un izvor de inspirație pentru noi toți și, sper eu, va fi o inspirație și un exemplu pentru mai mulți oameni ca voi din alte țări care să vă calce pe urme”, a adăugat Prințul de Wales.

Prințul Charles a adus în discuție și moștenirea arhitecturală a României, menționând că va continua să ajute la păstrarea ei. „România are o moștenire arhitecturală incredibil de bogată și am avut norocul să văd o parte din ea în decursul vizitelor mele în România din ultimii 20 de ani. De aceea, voi continua să fac tot ce îmi stă în putinţă pentru a vă ajuta să conservaţi comorile extraordinare care încă mai există în ţara voastră şi care reprezintă o parte unică a patrimoniului cultural, al vostru şi al Europei. Nu pot decât să sper că tot mai mulţi români se vor uni pentru a salva această moştenire excepţională, astfel încât ea să poată fi admirată şi de generaţiile viitoare, care să înveţe lecţii valoroase despre durabilitatea şi eternitatea tradiţiilor vii.”

În final, și-a arătat solidaritatea față de români în aceste vremuri dificile. „Mă rog din tot sufletul ca voi şi toţi românii să reuşiţi cumva să supravieţuiţi acestor vremuri dificile şi acestui virus teribil şi ca, odată ce norul de acum va fi trecut, să putem cu toţii să ne întoarcem la vremuri mai fericite şi mai însorite – poate, nu se ştie niciodată -, înţelegând mai bine importanţa de a lucra în armonie cu Natura şi de a redescoperi înţelepciunea şi cunoştinţele străvechi pe care voi le folosiţi cu atâta eficienţă în toate eforturile voastre de a contribui la conservarea frumuseţii unice a satelor şi a pădurilor României. Multă sănătate!.”

Citește și:
Modul inedit în care Prințul Charles s-a distrat în perioada izolării

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video