Ce a spus, de fapt, Regina Elisabeta ca răspuns la interviul lui Oprah. Declarația oficială, decodată de experții regali

Experții regali au decodat declarația Reginei Elisabeta privind interviul acordat de Meghan și Harry.

Ce a spus, de fapt, Regina Elisabeta ca răspuns la interviul lui Oprah. Declarația oficială, decodată de experții regali

Urmărit pe ITV ieri de aproximativ 11,1 milioane de britanici, interviul acordat de Harry și Meghan lui Oprah conține, în primul rând, acuze privind rasismul familiei regale.

Experții regali au disecat, pentru The Daily Mail, răspunsul oficial al reginei la controversatul interviu. Cu toții au fost de acord că declarația ei de ieri a fost încărcată de tristețe și că a reprezentat o rugăminte de a soluționa conflictele familiale în privat.

Fostul secretar de presă al Elisabetei, Charles Anson, a declarat pentru Sky News: „Cred că aceste evoluții sunt dificil de tratat și ea dorește să o facă într-un mod corect, dar în cercul familial, mai degrabă decât prin diplomație publică.”

„Problemele ridicate, în special cea referitoare la rasă, sunt îngrijorătoare,” a spus regina. „Deși unele amintiri pot varia, ele sunt luate foarte în serios și vor fi abordate de către familie în mod privat.”

Autorul regal Phil Dampier a ținut să sublinieze propoziția amintirile variază. „Regina spune de fapt că Harry și Meghan ar putea să ofere versiunea lor despre evenimente sau interpretarea unei conversații din urmă cu câțiva ani, fără să meargă atât de departe încât să spună că mint, lucru ce ar putea fi neadevărat. În mod clar, ea a vorbit cu persoana care ar fi făcut remarca despre Archie și acea persoană i-a oferit propria versiune despre eveniment.”

Dampier a mai spus că este evident că regina ține ca numele rudei regale care a făcut acea remarcă despre ce culoare va avea pielea lui Archie să rămână secret, pentru că știe ce consecințe poate avea o astfel de acuză asupra imaginii cuiva.

Tom Bower, biograf regal, a spus: „Confruntată cu acuzațiile nefondate și cu un val imens de sprijin pentru Meghan și Harry, declarația Palatului este o capodoperă a respingerii politicoase și a îmbrățișării diplomatice. Va veni și momentul de stabilire a adevărului, dar Regina are dreptate să lase mai întâi furtuna să se domolească și apoi să înceapă să restabilească statutul durabil al monarhiei.”

Regina și-a încheiat mesajul spunând că Harry, Meghan și Archie rămân membri dragi ai familiei, lucru pe care Phil Dampier îl vede ca pe o ramură de măslin întinsă celor trei, prin care regina îi roagă să oprească declarațiile publice și să înceapă să reconstruiască punți de legătură.

Richard Fitzwilliam e de acord: „Sunt asigurați că grijile lor sunt luate foarte în serios și că modalitatea de a rezolva problemele pe care le-au ridicat este să o facă în mod privat, ca familie.”

Citește și:

Câți bani au primit Prințul Harry și Meghan Markle în urma interviului cu Oprah Winfrey

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people