Castigatorii celei de-a 10-a editii a Premiilor Gopo – pelicula Aferim! a obtinut 13 statuete!

Peste 900 de invitati au asistat la cea de-a zecea editie a Galei Premiilor Gopo, in cadrul careia s-au decernat cele mai importante premii ale industriei de film romanesti.

Castigatorii celei de-a 10-a editii a Premiilor Gopo – pelicula Aferim! a obtinut 13 statuete!

Aferim!, filmul cu cele mai multe nominalizari la Premiile Gopo 2016, si-a adjudecat 13 statuete Gopo, printre care cele mai importante trofee ale serii: Cel mai bun film, Cel mai bun regizor (Radu Jude) si Cel mai bun scenariu (Radu Jude si Florin Lazarescu), precum si Premiul Publicului (pentru filmul romanesc cu cel mai mare succes la box office in 2015). Lista este completata de premiile: Cea mai buna imagine, Cel mai bun montaj, Cel mai bun sunet, Cele mai bune decoruri, Cele mai bune costume, Cel mai bun machiaj si cea mai buna coafura.

Teodor Corban, Costandin din filmul Aferim!, a castigat premiul pentru Cel mai bun actor intr-un rol principal, Alexandru Dabija, boier Iordache Cindescu in acelasi film, si-a adjudecat statueta Gopo pentru Cel mai bun actor intr-un rol secundar, iar Mihaela Sirbu a castigat al doilea trofeu Gopo din cariera sa, la categoria Cea mai buna actrita intr-un rol secundar, pentru rolul din filmul Aferim!.

Ioana Flora a castigat aseara premiul pentru Cea mai buna actrita intr-un rol principal, pentru rolul Paula din lungmetrajul de debut al regizorului Andrei Cohn, Acasa la tata.

Nicolae Constantin Tanase, regizorul lungmetrajului Lumea e a mea, nominalizat la 7 categorii, a obtinut premiul pentru Cel mai bun film de debut, iar Ana Maria Guran, protagonista aceluiasi lungmetraj, a fost recompensata cu statueta Gopo pentru Tanara Speranta.

Aliyah Dada, filmul de debut al Oanei Giurgiu, a castigat premiul pentru Cel mai bun documentar, Ramona, in regia lui Andrei Cretulescu, a fost premiat cu trofeul pentru Cel mai bun scurtmetraj de fictiune, iar premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj documentar a fost adjudecat de Chat with Alice (r. Sandra Isabela Tent)

La categoria Cel mai bun film european, voturile profesionistilor din domeniul cinematografic au mers catre Leviatan/ Leviathan (r. Andrey Zvyagintsev).

Momente memorabile, atat pe covorul rosu, cat si in cadrul Galei, au fost prilejuite de castigatorii Premiilor Gopo pentru Intreaga Cariera – Florin Piersic si Intreaga Activitate – Constantin Draganescu. Un premiu special i-a fost oferit si cascadorului Paul Fister.

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people