Canada nu va mai plăti pentru securitatea Ducelui și Ducesei de Sussex

Ducele și Ducesa de Sussex nu vor mai avea parte de protecție specială din partea Canadei, iar motivul este unul ușor de înțeles.

Canada nu va mai plăti pentru securitatea Ducelui și Ducesei de Sussex

În curând Ducele și Ducesa de Sussex nu vor mai avea parte de protecție specială din partea Canadei, statul urmând să oprească finanțarea pentru măsurile de securitate de care Harry și Meghan au nevoie.

Pe măsură ce Meghan și Harry fac tranziția către un stil de viață mai simplu, lipsit de îndatoriri regale, ei încep să resimtă consecințele deciziei lor de a renunța la statutul de membri seniori ai familiei regale britanice. Potrivit Ministerul Securității Publice din Canada, măsurile de securitate oferite Prințului Harry și familiei sale „vor înceta în următoarele săptămâni din cauza schimbării statutului lor”.

„Decizia Ducelui și Ducesei de Sussex de a se muta în Canada pentru o anumită perioadă de timp a venit pentru guvernul nostru cu un set de circumstanțe unice, fără precent. Royal Canadian Mounted Police a ținut legătură cu oficialii din Regatul Unit încă de la început în ceea ce privește securitatea. Având în vedere că Ducele și Ducesa sunt recunoscuți momenten drept Persoane Protejate Internațional, Canada este obligată să le ofere securitate.” Cu toate acestea, obligațiile statului canadian vor înceta atunci când Meghan Markle și Prințul Harry vor renunța în mod oficial de titlurile regale, la sfârșitul lunii martie.

Potrivit United Nations, Meghan, Harry și Archie nu vor mai fi considerați Persoane Protejate Internațional având în vedere că au renunțat la statutul de diplomați.

Având în vedere că statul canadian nu va mai plăti pentru măsurile de siguranță necesare cuplului, responsabilitatea va reveni fie lui Meghan & Harry, fie familiei regale. Pe site-ul oficial al Ducilor de Sussex aceștia precizează că vor avea nevoie în continuare de protecție. „S-a stabilit că Ducele și Ducesa de Sussex vor avea nevoie în continuare de protecție pentru ei și pentru fiul lor. Acest lucru se datorează profilului public al Ducelui, având în vedere că a fost născut în familia regală și este fost militar, profilului independent al Ducesei, precum și amenințărilor și a riscului ridicat care a fost demonstrat în ultimii ani.”

Până acum nu au fost adăugate informații adiționale în ceea ce privește securitatea Ducelui și Ducesei de Sussex în viitor.

De la finalul lunii martie, Ducele și Ducesa de Sussex vor renunța la toate obligațiile regale și totodată nu vor mai putea folosi titulatura Altețe Regale. În cadrul unui eveniment organizat în urma cu câteva zile, Ducele a cerut invitaților să îi spună „Harry”, arătând astfel că pentru el nu mai contează titlul regal. Totodată, Ducele și Ducesa vor renunța să folosească cuvântul „royal” în privința propriului brand, măsură impusă de Regina Elisabeta a II-a.

Citește și:
Meghan Markle și Prințul Harry se bucură de „viața liniștită' pe care o trăiesc în Canada

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people