Autoarea cărții „Diavolul se îmbracă de la Prada” dezvăluie ce a deranjat-o cu adevărat la celebrul film

„Diavolul se îmbracă de la Prada” a fost, este și va fi întotdeauna un clasic absolut.

Autoarea cărții „Diavolul se îmbracă de la Prada” dezvăluie ce a deranjat-o cu adevărat la celebrul film

Am răsfoit paginile cărții, iar acum mai bine de 10 ani, prin adaptarea romanului, am avut ocazia de a o urmări pentru prima dată pe Andy Sachs, portretizată de Anne Hathaway, cum își începe drumul în industria modei. Pentru prima oară în istoria cinematografică, am putut să obținem o perspectivă aprofundată (și puțin exagerată) a ceea ce înseamnă lumea revistelor de modă.

Astfel, ecranizarea, devenită film cult, a creat o impresie atât de durabilă încât a devenit punct de referință pentru ceea ce presupune universul modei. Însă, într-adevăr, ca în cazul oricărei adaptări de acest gen, există anumite disimilitudini între film și carte. Iar peste una dintre ele, autoarea cărții, Lauren Weisenberger, nu poate trece.

Într-un interviu în care autoarea povestea despre noua sa carte, The Wives', aceasta a exprimat cât de mult i-a plăcut interpretarea lui Meryl Streep în rolul redactorului-șef, Miranda Priestly. Menită să aducă aminte de stilul Annei Wintour, Streep o ilustrează pe aceasta drept un adevărat tiran în grațiile căruia nu se poate intra.

Însă Weisenberger a mărturisit că a simțit că personajul lui Meryl Streep este redat într-o manieră prea blândă: „Înțeleg că Meryl Streep a vrut să joace un personaj tridimensional, întrucât stăpânește cel mai mare talent actoricesc pe care-l cunoaștem, dar mi-a fost greu să mi-o imaginez pe Miranda Priestly plângând într-o cameră de hotel sau confesându-se lui Andy. Eram ceva de genul -Oh, chiar plânge? Nu prea cred asta.-'. Cu toate acestea, „a funcționat perfect în cadrul filmului și cred că a fost mai bine că romanul a fost lipsit de asta. Totuși, înțeleg că două medii diferite au semnificații diferite', a adăugat scriitoarea.

Noua sa carte, „The Wives', explorează viața celeilalte asistente a Mirandei, Emily Charlton, care la 10 ani după ce a lucrat la revista Runway, s-a mutat în suburbii cu soțul ei, unde lucrează ca stilistă și consultant de imagine a vedetelor de la Hollywood. Însă când cineva îi amenință reputația, ea, alături de prietenii săi, trebuie să se lupte pentru a o recăpăta.

Citește și:
Legătura ciudată dintre Anne Hathaway și William Shakespeare a pus pe jar internetul

Text: Monica Olaru
Foto: PR

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people