Aniversarea de 95 de ani a Reginei Elisabeta are loc miercuri. Cum o va petrece aceasta?

Aniversarea de 95 de ani a Reginei Elisabeta are loc miercuri și va fi prima pe care aceasta o petrece, în peste șapte decenii, fără soțul său. Ce va face suverana Marii Britanii?

Aniversarea de 95 de ani a Reginei Elisabeta are loc miercuri. Cum o va petrece aceasta?

Aniversarea de 95 de ani a Reginei Elisabeta urmează să aibă loc miercuri, pe 21 aprilie, și va fi prima pe care aceasta o va petrece fără soțul ei, Prințul Philip, care a decedat recent la vârsta de 99 de ani și care a fost înmormântat sâmbătă, pe 17 aprilie, în cadrul unei ceremonii restrânse, la care au participat doar cele mai apropiate persoane, pentru a respecta restricțiile impuse de pandemie.

Cum aniversarea de 95 de ani a reginei se apropie, se știe deja că aceasta va fi înconjurată, la castelul Windsor, unde și-a petrecut cea mai mare parte a ultimului an, de doar câțiva oameni, membri ai personalului regal care s-au izolat alături de ea în tot acest timp. Regina Elisabeta nu va mai lansa cu această ocazie, cum era obiceiul, un nou portret oficial, și surse de la Palat afirmă citate de presa britanică afirmă că membrii familiei regale au stabilit o modalitate prin care vor putea să îi țină companie acesteia, chiar și de la distanță.

Aceeași sursă a declarat și că regina își va petrece aniversarea de 95 de ani, cel mai probabil, făcând ceea ce face în mod normal, adică conducând până la domeniul Frogmore, unde își plimbă câinii, pe Fergus și Muick. În același fel și-a petrecut suverana și prima zi după înmormântarea Prințului Philip. Regina este o persoană care apreciază dintotdeauna momentele petrecute în natură, mai ales alături de animale, iar domeniul, cu copacii încă înfloriți primăvara aceasta, a constituit locul unde contemplă și meditează aceasta în ultima perioadă. De altfel, pe acest domeniu se află și casa în care au locuit Prințul Harry și Meghan Markle până la plecarea lor în Statele Unite, acolo unde Regina obișnuia să îi viziteze în plimbare sau când ieșea să călărească.

Aniversarea de 95 de ani a acesteia va avea loc în timpul perioadei oficiale de două săptămâni de doliu – doliul național a încetat duminică, 18 aprilie, însă Regina nu va reveni la îndatoririle sale obișnuite până joi, deși în acest timp s-a mai ocupat de angajamentele urgente.

Aniversarea de 95 de ani a Reginei nu va fi marcată, anul acesta, de salvele de tun din Hyde Park și Tower of London, a anunțat deja Ministrul Apărării. Însă se pare că Regina va fi vizitată la castelul Windsor de Prinții Andrew și Edward, fiii săi, iar ceilalți membri ai familiei imediate o vor apela video și îi vor ține companie. Primul angajament public pe care Regina Elisabeta îl are programat în agendă va avea loc pe data de 11 mai, atunci când aceasta, însoțită de Prințul Charles, va participa la o ședință a Parlamentului.

Citește și:
Prințul Philip al Marii Britanii: viața sa în 30 de imagini

Foto: arhiva ELLE

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video