Angelina Jolie – declaratii despre vizita intr-o tabara de refugiati sirieni

Cea mai recenta misiune umanitara a Angelinei Jolie a implicat vizitarea unei tabere pentru refugiati sirieni din Liban. Aceasta a facut o serie de declaratii despre experienta sa si despre situatia intalnita acolo.

Angelina Jolie – declaratii despre vizita intr-o tabara de refugiati sirieni

In calitatea sa de Emisar Special al Inaltului Comisariat al ONU pentru Refugiati, functie in care a fost investita in anul 2012, Angelina Jolie are ocazia sa indeplineasca misiuni in zonele de conflict de pe tot globul si sa relateze experientele traite acolo. Prima data cand Angelina a fost martora consecintelor unei crize umanitare a fost in anul 2001, in timp ce filma Lara Croft: Tomb Raider, in Cambodgia. Cand s-a intors, actrita a contactat Comisiariatul ONU pentru Refugiati si astfel a inceput sa viziteze tabere de refugiati din toata lumea.

Angelina Jolie e responsabila, de asemenea, de cea mai mare donatie facuta vreodata de o persoana fizica pentru Comisariatul ONU pentru Refugiati – 1 milion de dolari, si si-a acoperit toate costurile misiunilor, alegand sa traiasca in aceleasi conditii ca restul staff-ului. De cand a fost numita Ambasador al Comisariatului, din 2001, a indeplinit peste 40 de misiuni pe teren, intalnidu-se cu refugiati din peste 30 de tari.

Scopul sau a fost sa creasca gradul de constientizare a suferintelor acestor oameni si ajutorarea lor. Iar in 2012, din Ambasador, Angelina Jolie a fost promovata in functia de Emisar Special si a fost prima care a detinut aceasta functie in cadrul organizatiei. Avand autoritatea sa reprezinte Inaltul Comisariat ONU pentru Refugiati la nivel diplomatic, scopul Angelinei a fost si ramane atragerea atentiei spre crizele pe care media nu le mentioneaza.

Cea mai recenta misiune a Angelinei Jolie a fost vizita desfasurata zilele acestea intr-o tabara din Liban, in care traiesc sute de mii de refugiati sirieni. In timpul vizitei, actrita a facut o serie de declaratii in cadrul unei conferinte de presa, in care si-a exprimat ingrijorarea cu privire la problema celor izgoniti de razboi din casele lor.

In primul rand, Angelina Jolie a tinut sa le multumeasca libanezilor pentru adapostirea a peste 1 milion de sirieni refugiati si sa le transmita ca sunt un exemplu de generozitate, umanitate si solidaritate pentru restul tarilor lumii.

Apoi, cu dezamagire, Angelina a declarat ca in ziua de 15 martie, la aniversarea de 5 ani a conflictului din Siria, a sperat ca va putea sa ajute refugiatii sa se intoarca acasa. Ea a spus ca este tragic si rusinos ca suntem inca atat de departe de negocierea unei paci, fie si provizorie.

Numarul refugiatilor a ajuns, in acest moment, mai mare decat in timpul ultimului Razboi Mondial. Jolie a mai declarat ca nu putem gestiona aceste conflicte prin ajutoare, decat pana la un moment, si ca ar trebui sa existe diplomatie si solutii politice valabile.

Angelina Jolie s-a aratat intelegatoare fata de nelinistea creata global de aceasta criza complexa si fata de ingrijorarea tarilor cu privire la impactul pe care ar putea sa il aiba refugiatii aupra propriilor comunitati si asupra sigurantei nationale. Insa aceasta a concluzionat ca nu trebuie sa ne lasam fricile sa ne copleseasca si sa stea in calea unor solutii eficiente pe care am putea sa le oferim cu totii.

Apelul facut de catre Angelina catre toate guvernele lumii catre respectarea legii drepturilor omului este unul necesar pentru construirea unui climat international mult mai sigur. Angelina Jolie si-a incheiat discursul exprimandu-si speranta ca pe 15 martie, anul viitor, va putea in sfarsit sa declare ca exista pace in Siria si ca a sosit momentul pentru refugiati sa se intoarca acasa.

Foto: Arhiva Revistei Elle

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people