Angelina Jolie a donat 200.000 de dolari către NAACP pentru a sprijini mișcarea Black Lives Matter

Ieri, de ziua sa, la împlinirea vârstei de 45 ani, actrița din “Maleficient” a făcut o donație pentru “The National Association for the Advancement of Colored People Legal Defense Fund”.

Angelina Jolie a donat 200.000 de dolari către NAACP pentru a sprijini mișcarea Black Lives Matter

În urma protestelor care au cuprins America după ce George Floyd, un bărbat de culoare, a fost ucis de un polițist în Minneapolis, acest caz nefiind unul izolat, ci mai degrabă o realitate sumbră într-o perpetuă reluare, nenumărate celebrități au făcut donații către o serie de fonduri implicate în mișcarea Black Lives Matter. Angelina Jolie li s-a alăturat ieri, de ziua sa, donând 200.000 dolari către NAACP, o organizație ce luptă pentru drepturi civile din Statele Unite, înființată în 1909, într-un un efort bi-rasial de a promova justiția pentru afro-americani.

Celebrând împlinirea vârstei de 45 de ani pe 4 iunie, actrița a lansat un comunicat de presă în care menționează: „Drepturile nu aparțin niciunui anume grup care să le poată oferi unui alt grup. Discriminarea și impunitatea nu pot fi tolerate, definite sau justificate. Sper că suntem capabili, ca americani, să ne unim pentru a rezolva profundele erori structurale din societatea noastră.”

„Sprijin Fondul de Apărare Juridică NAACP în lupta sa pentru egalitatea rasială, justiție socială și apelul său pentru o reformă legislativă urgentă”, a mai adăugat ea într-un comunicat de presă pentru Entertainment Tonight.

Pe lângă activitatea sa de actriță, Jolie mai este implicată și în acțiuni umanitare, servește ca trimis special al Înaltei Comisii a Națiunilor Unite pentru Refugiați, iar de la începutul pandemiei de coronavirus s-a implicat activ prin donații către diverse organizații.

CONȚINUT VIDEO ELLE

Una dintre cauzele pentru care Angelina Jolie luptă este lipsa siguranței alimentare cu care se confruntă mii de copii în toată America, situație înrăutățită acum de închiderea școlilor cu scopul de a preveni răspândirea virusului. Astfel, luna trecută, actrița s-a alăturat unui apel pe Zoom condus de No Kid Hungry, organizație care luptă pentru hrănirea copiilor din toată America în timpul pandemiei cu Covid-19 pentru care donase anterior 1 milion de dolari și în a cărui cauză rămâne implicată.

Citește și:
Protestele Black Lives Matters: tot ce trebuie să știi despre mișcarea care a generat revolte în SUA și în întreaga lume

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din video