Alexandra Nechita, Anastasia Soare, Aura Cercel, Gabby Oltean – patru romance la Los Angeles

ELLE iti prezinta povestile a patru femei nascute in Romania, pentru care reusita pe continentul american nu mai este un vis, ci o realitate. Romancele care au cucerit Los Angeles-ul au in comun succesul, dar nu si traiectoria. Reteta lor include talent, munca, perseverenta, circumstante norocoase, intilniri providentiale, alegeri curajoase, o agenda plina cu nume de celebritati si… un pic de dor de „acasa”. Fotografii: Andreea Radutoiu.

Aura Cercel

Aura Cercel, designerul Eva Culture, este printre putinele nume autohtone care a reusit sa se alinieze linga acei creatori ce imbraca staruri pe covorul rosu. Jessica Biel, Hillary Duff, Rihanna, Mya, Jessica Simpson sau Mena Suvari sint doar citeva dintre personalitatile care au ales (de buna voie!) sa poarte rochii sau bijuterii semnate Eva Culture. Aura si-a inceput cariera la Bucuresti, iar succesul ei pleaca de la faptul ca are un talent deosebit in a-si alege materialele pe care apoi le transforma in cele mai feminine, delicate si sexy haine posibile. Iar faptul ca majoritatea pieselor ei au un caracter „timeless” le face si mai valoroase. Cu toate ca-si petrece aproape tot timpul in Los Angeles (unde a creat de curind, impreuna cu o prietena, brand-ul de T-shirt-uri „January”) nu uita sa vina si in Romania, unde inca mai are atelierul ei plin de farmec si stil.

Elle: Cum ai ajuns sa traiesti in Los Angeles? A fost pura coincidenta sau alegere bine calculata? Ai avut ca tel „The American Dream”?

Aura Cercel: A fost realmente cea mai mare coincidenta din via­ta mea! Era ulti­mul lucru la ca­re m-as fi gin­dit vreodata. Mer­geam destul de des in New York pentru materiale si ac­cesorii si nici prin cap nu-mi tre­cea sa vizitez si Ora­sul In­ge­ri­lor. Pi­na intr-o zi, cind Mo­nica Bi­rladeanu si Bobi Pau­nescu m-au in­vitat sa pe­trec o saptamina cu ei, Mo­­nica fiind o mare admiratoare a bran­d-ului meu, care de cite ori purta ci­te o creatie de-a mea primea foarte multe complimen­te. Sint deja trei ani de atunci si se pare ca visul american este pe ca­le sa devina realita­te. A fost un moment in viata mea cind am simtit ca pot face mai mult…

Elle: Crezi ca exista, in gene­ral, o trasatura care le scoate in evidenta pe romance in strainatate in mod special?

A.C.: Eu cred foarte mult in entuziasm, pasiune si perseverenta. Mi se pare ca orice femeie care detine asemenea calitati poate realiza orice. Este adevarat ca noi, romanii, avem o alta experienta de viata si apreciem altfel valorile. Poate si pentru ca am fost privati de „normalitate“ in comunism si automat ne-am cultivat mai mult latura spirituala. Probabil de asta sintem inzestrati cu ceva mai multa ambitie si pasiune pentru munca. Dar intr-adevar cred ca avem ceva special – poate „farmec si eleganta” nativa.

Elle: Cind traiai in Romania, cum vedeai America?

A.C.: O mare putere financiara care controleaza chiar si vremea. Geo­gra­fic foarte departe, iar probabil Los Angeles-ul la celalalt capat al lumii. Cit despre Hollywood, un loc „din povesti”…

Elle: La ce te gindesti prima oara cind spui Romania?

A.C.: Familia, prietenii si numai lucruri frumoase, in ciuda situatiei politice si economice.

Elle: Pastrezi ceva drag, personal (medalion, fotografie etc.) in poseta?

A.C.: Amintirile si oamenii dragi sint tot timpul in sufletul meu… Dar locul lor nu este in poseta pe care oricum o schimb tot timpul…

Elle: Care consideri tu ca este cea mai mare implinire a vietii tale?

A.C.: Asa cum am spus, sint inca la inceput de drum si sint in curs de a reali­za cea mai mare implinire a vietii mele din punct de vedere al carierei, materia­lizata prin cele doua brand-uri pe care le-am creat – Eva Culture si January. Iar pe plan personal, cea mai mare implinire a vietii mele va fi un copil… Si cred ca se va intimpla foarte curind.

Elle: Care e opinia ta cu privire la sansa si noroc?

A.C.: Traiesc, se pare, in orasul perfect, unde orice este posibil si visele pot de­veni realitate. Dar asta doar in vise, pentru ca in viata reala acest lucru e posibil nu­mai cu foarte multa munca, pasiune, dedicatie si perseverenta. Nu cred in no­roc si nici in sansa. Cred in explorarea tuturor perspectivelor unui anume mo­ment.

Elle: Cind si unde esti cel mai fericita?

A.C.: Fericirea o port cu mine tot timpul, este o mare sursa de inspiratie. Sint fericita cu mine insami si asta mi se pare cea mai mare performanta. Ma trezesc dimineata fascinata de viata si de oameni in general…

Elle: Ai vreo extravaganta?

A.C.: Interesanta intrebare… Da, sa plec mai dev­re­me de la birou si sa ma trezesc dupa ora 11.

Elle: Care este cel mai frumos lucru din viata ta?

A.C.: Fericirea si dragostea… si faptul ca pot contribui la fericirea celorlalti. Asta deocamdata, dar mai cresc…

Elle: Daca ar trebui sa iti alegi un alt destin in viata, ai opta pentru ceva diferit sau nu?

A.C.: As alege, probabil, viata ciinelui meu… Tot timpul la soare si min­gii­at. Dar mi-ar placea sa am timp sa incep inca un business in alt domeniu.

Elle: Exista o persoana care te inspira in mod special?

A.C.: Muzele mele artistice sint Rita Hayworth si Coco Cha­nel. Cea spirituala este Helen Fisher, o cercetatoare a creierului uman. Sint fascinata de „bunatate” si simt asta in oameni. Admir si ma inspira orice persoana care are entuziasm si energie pozitiva si, in general, oamenii care ofera dragoste in toate formele, neconditionat.

Elle: Daca ai avea mai mult timp liber, ce ai vrea sa faci?

A.C.: Sa calatoresc si sa stau la soare… Si ma repet: sa mai creez un brand in alt domeniu.

Elle: La ce lucrezi acum?

A.C.: La brand-ul de tricouri, January, care va fi vindut in cele mai mari maga­zine din cele mai importante ora­se din SUA si Japonia.

Elle: Ai vreo poveste inedita sau hazlie, tipic hol­lywoo­diana?

A.C.: Mai degraba tipic de „blonda”. Eram la Sacks si cumparam ceva la raionul de barbati; ma grabeam foarte tare si am mers la prima casa, unde era un barbat care impacheta niste haine si i le-am dat si pe ale mele, rugindu-l sa mi le impacheteze repede si sa platesc pentru ca ma grabesc. El se uita zimbind la mine si imi spune: „Cu mare placere, dar stii cit de mult am muncit ca sa NU lucrez aici ca vinzator?.“ Eu ma uit mai bine si parca mi se pare familiar. Ma intreaba daca sint de pe pla­neta asta si daca ma uit la televizor… In fine, vinzatorul era, de fapt, un actor foarte celebru (Chris Tucker)… Evident ca pentru „ignoranta” mea a trebuit sa accept invitatia lui la o cafea, asa ca am schimbat numere de telefon si am ramas prie­teni. |n rest, sint plina de mici povesti si intilniri care numai aici se pot intimpla. I-am trimis o rochie lui Jenifer Lopez si aceasta a vrut sa ma cunoasca personal. La un eveniment, am cunoscut-o pe Hillary Duff, careia i-a placut atit de mult colierul pe care il purtam incit i l-am daruit de la git. A doua zi, a mers la magazinul Curve de unde a cumparat coliere in valoare de 4.000 de dolari. La o petrecere data de Lawrence Bender, pro­ducatorul filmului Inglorious Basterds, l-am cunoscut pe Quentin Tarantino, care mi-a propus sa creez costumele pentru urmatorul sau film, The Man with the Iron Fist. La o alta petrecere, acasa la Jamie Lee Curtis, am cunoscut-o pe Jessica Alba, care m-a dezbracat de rochia pe care o purtam si am plecat acasa in trening. Am trimis look book-ul Eva Culture la Vogue si am primit un telefon in aceeasi zi sa stabilim o intilnire pentru vizionarea colectiei…

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people