Alexandra Nechita, Anastasia Soare, Aura Cercel, Gabby Oltean – patru romance la Los Angeles

ELLE iti prezinta povestile a patru femei nascute in Romania, pentru care reusita pe continentul american nu mai este un vis, ci o realitate. Romancele care au cucerit Los Angeles-ul au in comun succesul, dar nu si traiectoria. Reteta lor include talent, munca, perseverenta, circumstante norocoase, intilniri providentiale, alegeri curajoase, o agenda plina cu nume de celebritati si… un pic de dor de „acasa”. Fotografii: Andreea Radutoiu.

Alexandra Nechita

Cine nu a auzit de micuta Picasso?! Copilul-minune al picturii contemporane care vorbeste romana cu accent american, devenita astazi (pun pariu ca nu ati fi recunoscut-o in tinara superba din imagina alaturata!) o artista matura, pe deplin consacra­ta. Ca sa va faceti o idee despre celebritatea ei, ar trebui sa mai spunem ca lucra­rile ei se gasesc in colectiile private ale unor personalitati precum Calvin Klein, Phil Collins, Catherine Deneuve, Lionel Ritchie, Whoopi Goldberg (ca sa numim doar citiva!), dar si in colectii publice, precum cea a Vaticanului sau a Majestatii sale, imparatul Akihito al Japoniei. |n Romania, Alexandra a expus la Muzeul National de Arta si la Pa­latul Cotroceni, iar distinctiile interna­tio­nale care i s-au acordat sint atit de numeroase incit abia incap pe citeva pagini – de la „The Most Fascinating Women of the Year” (CBS TV, New York, 1999), „Outstanding Young Person Award” (Osaka, 1997), pina la „Woman of the Year American Red Cross” (1996).

Elle: Cum ai ajuns sa traiesti in Los Angeles?

Alexandra Nechita: Eu am parasit Romania la virsta de un an si jumatate, impreuna cu mama mea, spre a ne reuni cu tatal meu in Los Angeles. Asadar, destinul a decis in numele meu.

Elle: Crezi ca exista, in general, o trasatura care le scoate in evidenta pe romance in strainatate in mod special?

A.N.: Cred ca este vorba de increderea in sine cu care sintem inarmati, dorinta de a regasi in noi insine un „better self”.

Elle: La ce te gindesti prima oara cind spui Ro­mania?

A.N.: Intotdeauna imi vibreaza in gind cuvintul „aca­sa”.

Elle: Pastrezi ceva drag, personal (me­dalion, fo­to­grafie etc.) in po­seta?

A.N.: Cu mine nu port lucruri palpabile, acasa insa, orice lucrusor are ceva care sa imi aminteasca ce este important in viata. Departe de casa, pot sa spun ca port totdeauna spi­ritul romanesc cu mine.

Elle: Care consideri tu ca este cea mai mare implinire a vietii tale?

A.N.: Cred ca aceasta ar fi sa fiu capabila sa traiesc „The American Dream” si sa pot sa il im­partasesc…

Elle: Care e opinia ta cu privire la sansa si noroc?

A.N.: Munca multa…

Elle: Cind si unde esti cel mai fericita?

A.N.: In sinul familiei mele.

Elle: Ai vreo extravaganta?

A.N.: Da, sa imi cumpar posete.

Elle: Care este cel mai frumos lucru din viata ta?

A.N.: Am fost binecuvintata cu mai multe lucruri frumoase in viata mea, dar unul dintre cele mai pretioase este sa pot sa fiu EU insami si sa nu imi fie frica sa o arat.

Elle: Daca ar trebui sa iti alegi un alt destin in viata, ai opta pentru ceva diferit sau nu?

A.N.: Nu, nu as schimba nimic.

Elle: Exista o persoana care te inspira in mod special?

A.N.: Eu cred ca inspiratia vine din noi in primul rind. |n cazul meu, este sti­mulata de multe persoane din viata mea.

Elle: Daca ai avea mai mult timp liber, ce ai vrea sa faci?

A.N.: Sa merg in acele parti ale lumii unde fetele tinere au nevoie de sprijin moral, ghidare si indrumare si de incredere in puterile proprii.

Elle: La ce lucrezi acum?

A.N.: La diferite proiecte… Cu alte cuvinte, explorez si experimentez.

Elle: Ai vreo poveste inedita sau hazlie, tipic hollywoodiana?

A.N.: Povestea holly­woo­diana… cred ca este una superficiala in sine, consider eu. Vine si trece tot asa de repede. Am aspiratii inalte si muncesc constant sa mi le ating. Cum s-ar spune pe aici, „I am here to stay”.

 

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people