Adevăratul motiv pentru care Bill Gates a demisionat de la Microsoft este legat de viața lui amoroasă

Fondatorul Microsoft, Bill Gates, s-ar fi retras din board-ul Microsoft în 2020, din cauza unei relații pasagere cu o angajată.

Adevăratul motiv pentru care Bill Gates a demisionat de la Microsoft este legat de viața lui amoroasă

Bill Gates a avut o relație sexuală „inadecvată” cu o angajată Micrsoft  în 2000 și acesta, potrivit The Daily Mail, ar fi motivul pentru care multimiliardarul american a demisionat.

Aventura a ieșit la iveală după ce angajata Microsoft a adresat o scrisoare consiliului de administrație, în 2019, detaliind relația ei cu Gates, și ar fi cerut ca soția lui să citească, de asemenea, mesajul.

Gates s-a retras brusc din consiliul de administrație Microsoft în martie 2020, în timp ce o anchetă era încă în desfășurare. În aceeași zi, el a anunțat și că renunță și la poziția sa în consiliul de administrație al Berkshire Hathaway, condus de Warren Buffet.

Un purtător de cuvânt al lui Gates a declarat că decizia lui de a părăsi consiliul Microsoft nu are nicio legătură cu angajata care îl dăduse de gol. „A fost o aventură în urmă cu aproape 20 de ani, care s-a încheiat pe cale amiabilă.” Motivul invocat de Gates pentru retragere a fost dorința de a se dedica muncii sale filantropice.

New York Times a dezvăluit duminică că Gates a invitat cel puțin două angajate să iasă cu el în timp ce era căsătorit cu Melinda.

„Dacă acest lucru te face să te simți inconfortabil, prefă-te că nu s-a întâmplat niciodată,” i-a scris Gates uneia dintre angajate, potrivit Times. Femeia i-a urmat sfatul și avansul lui Gates nu s-a concretizat în nimic fizic.

Câțiva ani mai târziu, Gates a lansat aceeași invitație unei angajate de la Fundația Bill și Melinda Gates. Cei doi erau în New York pentru o călătorie de afaceri, când șeful ei i-a spus: „Vreau să te văd. Vrei să iei cina cu mine?” Femeia a declarat pentru NYT că abordarea a făcut-o să se simtă inconfortabil, dar că a luat-o în râs.

Potrivit raportului, femeile nu au suferit repercusiuni profesionale pentru respingerea avansurilor lui Gates.

Citește și:

Angelina Jolie, declarații neașteptate despre viața ei sentimentală, la cinci ani de la divorțul de Brad Pitt

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video