Actrița Christina Applegate, cunoscută pentru rolul din serialul Dead to Me, a fost diagnosticată cu scleroză multiplă

Actrița Christina Applegate a dezvăluit că a fost diagnosticată acum câteva luni cu scleroză multiplă.

Actrița Christina Applegate, cunoscută pentru rolul din serialul Dead to Me, a fost diagnosticată cu scleroză multiplă

Actrița Christina Applegate, cunoscută pentru rolul din serialul Dead to Me, a anunțat printr-un mesaj pe care l-a publicat pe Twitter că a fost diagnosticată acum câteva luni cu scleroză multiplă. Actrița în vârstă de 49 de ani a menționat faptul că a avut parte de sprijinul unor persoane care suferă de această afecțiune.

„Bună, prieteni. Acum câteva luni am fost diagnosticată cu scleroză multiplă (MS). A fost o călătorie ciudată. Dar am avut sprijinul câtorva oameni care ştiu că au aceeaşi afecţiune. A fost un drum greu. Dar, aşa cum toţi ştim, drumul merge mai departe. Cu excepţia cazului în care vreun tâmpit îl blochează.”

„Așa cum spunea unul dintre prietenii mei care are scleroză multiplă: „ne trezim și luăm măsurile necesare.” Și asta fac”, a adăugat Christina Applegate într-un alt mesaj de pe Twitter.

Actrița Christina Applegate a vorbit de-a lungul anilor cu sinceritate despre problemele de sănătate cu care s-a confruntat. În anul 2008, ea a fost diagnosticată cu cancer de sân şi a suferit o dublă mastectomie deoarece este purtătoare a genei BRCA1, care duce la un risc crescut de apariție a cancerului. Câțiva ani mai târziu, mai exact în 2017, şi-a extirpat ovarele şi trompele uterine ca măsură de precauție.

Christina Applegate a cunoscut faima de la o vârstă fragedă, apărând în serialul Married… with Children din 1987 până în 1997. Ulterior, s-a orientat către o carieră în film, televiziune și teatru.

Conform Societății Naționale de Scleroză Multiplă, această boală este imprevizibilă, afectând sistemul nervos central care întrerupe transmiterea informației către creierul, și între creier și corp. Cauza sclerozei multiple este încă neștiută, femeile având o rată mult mai mare de diagnostic decât bărbații.

Citește și:
Melania Trump, în război cu un istoric american: „Informații dezonorante'

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people