Actorul Adrian Nartea a fost victima unor hackeri

Adrian Nartea, actorul din serialul VLAD difuzat de Pro TV, a fost victima unor hackeri și a vorbit despre această experiență.

Actorul Adrian Nartea a fost victima unor hackeri

Adrian Nartea, actorul din serialul VLAD de pe Pro TV, a fost victima unei grupări infracționale care și-a atribuit identitatea lui, accesându-i numărul de telefon, contul bancar, dar și rețelele sale de socializare. 

Adrian Nartea a vorbit despre această experiență. El și-a dat seama de asta după ce a rămas fără semnal la telefon, iar ulterior, a contactat compania de telefonie cu care are contract de pe telefonul soției sale. „Mi-au cerut să citesc practic acel ID number de pe cardul SIM. Ce aveam eu pe card, nu aveau ei în centrală. Serial number acela de pe cardul SIM nu corespundea. Cineva a sunat în centrală și s-a dat drept persoana mea și a cerut validarea unui alt SIM blank”, a declarat Adrian Nartea pentru Știrile Pro TV.

Actorul din serialul VLAD mai spune că acei hackeri i-au accesat contul bancar și s-au făcut tranzacții de pe cardul său. „Am rămas fără acces la contul meu bancar, la e-mail și la conturile sociale, mai mult decât atât s-au inițiat tranzacții pe cardul meu în valoare de vreo 2.000 de euro. Nu cumpărau obiecte, cumpărau vouchere pe care le puteau folosi ulterior.”

Adrian Nartea a adăugat că hackerii au făcut anumite postări pe conturile sale de socializare și i-au contactat pe prietenii săi pentru a le cere bani. „Prin conturile sociale au efectuat niște postări de ajutorare pentru cazuri sociale și lumea s-a simțit datoarea să doneze și sunt oameni care chiar au donat. Impostorul practic a sunat prieteni din listă și le-a dat mesaj în privat să le ceară bani. Stomatologului meu, unui prieten bun din Cluj, cerând bani să-i vireze lire pe Revolut, vreo 200-300 de lire”, a spus actorul sursa menționată.

Pe lângă actorul Adrian Nartea, alte 50 de persoane s-au aflat în această situație. Prejudiciul depășește 100.000 de lei. Infractorii au aflat datele personale ale acestora, precum nume, data de naștere, cod numeric personal și au cerut companiilor la care păgubiții au abonamente de telefonie mobilă să le schimbe cartelele SIM. Suspecții au fost prinși de procurorii DIICOT, iar patru dintre ei au fost reținuți miercuri seară și trei plasați sub control judiciar, informează Pro TV.

Citește și
14 dintre prietenii lui George Clooney au primit 1 milion de dolari fiecare, cadou din partea actorului

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people