A fost stabilită cauza morții Cristinei Țopescu, la mai bine de un an de la deces

După mai bine de un an de la moartea jurnalistei Cristina Țopescu, a fost finalizat raportul în cazul decesului acesteia.

A fost stabilită cauza morții Cristinei Țopescu, la mai bine de un an de la deces

Cristina Țopescu, fiica celebrului comentator sportiv Cristian Țopescu, a fost găsită decedată în propria locuință din orașul Otopeni pe 12 ianuarie 2020. Surse din Poliție au declarat la vremea respectivă că e posibil ca moartea Cristinei Țopescu să fi survenit cu mai multe zile în urmă.

Cel mai probabil, Cristina Țopescu a murit în cursul nopții, în intervalul 26-28 decembrie 2019. Ultimele analize privind moartea acesteia au fost finalizate, iar specialiștii de la Serviciul de Medicină Legală (SML) Ilfov au stabilit cu exactitate cauza decesului.

După mai bine de un an de la moartea Cristinei Țopescu, sursele medico-legale au dezvăluit că analizele toxicologice au ieșit negative și că jurnalista a murit în urma unui infarct miocardic. „Analizele toxicologice au ieșit negative, adică în sânge, în stomac și în țesuturi nu au fost evidențiate urme de alcool, de drog sau de substanțe nocive dăunătoare corpului uman. Examenul anatomopatologic efectuat microscopic după parcurgerea unor etape pregătitoare ale țesuturilor prelevate (parafinare, cernire…), a stabilit cauza morții. Este vorba de un infarct miocardic acut produs pe fondul unei ateroscleroze coronariane și a unei cardiopatii ischemice. Mușchii striați ai cordului fuseseră invadați cu grăsime. E vorba de o uzură prematură a organismului, mai ales a vaselor de sânge, din cauza alimentației și a sedentarismului”, au declarat sursele medico-legale, relatează evz.ro.

Cristina Țopescu a fost o cunoscută jurnalistă de televiziune care a lucrat pentru TVR, Prima și Antena 3. Fiica celebrului comentator sportiv Cristian Țopescu a debutat în televiziune din copilărie, unde a avut o carieră îndelungată.

Cristina Țopescu a studiat la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine (engleză-italiană), iar după studii a scris în revista Cinema, dar a și corectat publicația Contemporanul. Mai târziu a și tradus filme care circulau pe casete video. A revenit în televiziune în 1991, la TVR, lucrând apoi și la Prima TV și la Antena. De la finalul anului 2019, aceasta a devenit consilieră în cadrul Ministerului Sănătății. După moartea tatălui ei, Cristina Țopescu a fondat o organizație care îi poartă numele, prin care spera să ducă mai departe numele tatălui și să își continue activitățile umanitare.

Citește și:
Adda vorbește cu sinceritate despre afecțiunea de care suferă

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people