Troienele lui Andrei Serban vin la Bucuresti

V-a placut interviul pe care Ioana Ulmeanu l-a realizat cu Andrei Serban in numarul de octombrie al revistei Elle? Atunci aceasta veste o sa va incante cu siguranta:  Piesa "Troienele" de Euripide, montata in regia lui Andrei Serban, va deschide Festivalul National de Teatru din Bucuresti.

Troienele lui Andrei Serban vin la Bucuresti

Trilogia antica a fost pusa in scena pentru prima data de regizor acum 40 de ani, la Teatrul La MaMa din New York. In 1990, Andrei Serban a reluat pentru o scurta perioada de timp piesa la Teatrul National din Bucuresti.

Daca pana acum piesa a avut in distributie actori de teatru, in 2012 regizorul a fost invitat de catre Beatrice Rancea sa reia „Troienele” pentru Opera Nationala din Iasi, avand in distributie solisti si membri ai corului, orchestrei si baletului. Cu muzica compusa de Liz Swados si costumele realizate de Doina Levintza, rezultatul este spectaculos, iar din 25 octombrie aveti ocazia sa il vedeti la Bucuresti.

Spectacolul va deschide Festivalul National de Teatru, prima reprezentatie avand loc in prezenta regizorului si fiind dedicat memoriei lui Ellen Stewart, fondatoarea Teatrului La MaMa. Spectacolul va fi jucat in trei zile, respectiv 25, 26 si 27 octombrie, la sala Majestic a Teatrului Odeon. Biletele sunt puse in vanzare la casieria teatrului si costa 74,20 lei.

Silvana Dulama

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle