S-au premiat castigatorii 3D – Dependent De Design

Pe 6 noiembrie a avut loc evenimentul de premiere 3D – Dependent De Design, un concurs organizat de ELLE Decoration impreuna cu Novo Park si West Gate.

S-au premiat castigatorii 3D – Dependent De Design

Aseara, in spatiul creativ de la Galateca, a avut loc decernarea premiilor 3D – Dependent De Design 2013. Cea de-a patra editie s-a oprit asupra unei teme aparte: receptia cladirilor de birouri si trei proiecte au fost premiate intr-o atmosfera frumoasa la care au participat arhitecti, designeri, dar si celebritati locale si pasionati de acest domeniu in general. Dintre acestia din urma se numara si Cosmin Tudoran care a fost membru al juriului in anii precedenti, iar in acest an a fost (pentru a treia oara la rand) si prezentatorul evenimentului 3D.

Cum totul este design. De la scaunul pe care ne asezam, la farfuria, geanta, telefonul, pantofii sau hainele pe care alegem sa le purtam, festivitatea de premiere a debutat cu un moment de dans contemporan, pornind de la un scaun, in care protagonisti au fost actorul Filip Ristovski si dansatoarea &scenografa Sandra Mavhima.

Concursul s-a desfasurat anonim, numele autorilor proiectelor au venit in plicuri sigilate, dupa cum si numele juratilor au fost pastrate anonime pana in seara premierii, cand componenta juriului a fost desconspirata de catre Raluca Antonescu, de la AntonescuPR., promotor al arhitectilor, sustinatoare inversunata a proiectelor care au ca tema arhitectura si designul si ambasadoarea oamenilor talentati din acest domeniu. Mai multe despre membrii juriului, precum si despre proiectele castigatoare, puteti afla din numarul de iarna ELLE Decoration.

Castigatorii sunt tineri, iar proiectele lor au fost alese dintre 70 de proiecte validate.

Proiectul castigator – apartine lui Alex Sandulescu si arh. int. Iuliana Catalina SimionIAF_1843

Juriul a apreciat contemporaneitatea solutiei. Proiectul este echilibrat si include referinte cu inspiratie din natura, astfel ca pentru Novo Park se indeplinesc o serie de criterii care cadreaza cu spatiul: receptie moderna, reprezentativa pentru un parc de birouri verde, certificat BREEAM, clasa very good. In plus, juriul a apreciat faptul ca, cu ajutorul unui numar redus de mijloace, proiectul reuseste sa induca o atmosfera contemporana.

Premiul II, Inspirat de natura, arh. Alexandra Zamfirescu

Juriul a remarcat familia de materiale naturale, modul ingenios in care a fost rezolvata geometria precum si buna armonizare a elementelor. Este un proiect in care se observa coerenta limbajului si care trateaza materialele clasice intr-o cheie moderna.

Premiul III, Starfleet, Daniel Victor Popa & Adelina Mocanu

Juriul a apreciat nota artistica a proiectului si faptul ca existat o optiune clara, un demers foarte directionat de a crea o atmosfera. S-a operat cu un numar finit de elemente, intr-o relatie controlata. Proiectul este o metafora si este cel mai matur dintre toate solutiile care au indeplinit conditiile de intrare in concurs.

Ii felicit pe toti cei care au participat si ii asigur pe cei care nu au luat niciun premiu ca merita sa mai incerce si la editiile care vor urma. Un prim pas este faptul ca noi am auzit de ei si ca o sa-i avem in vedere in proiectele viitoare.', a spus Ileana Raducanu, redactor sef ELLE Decoration.

„Avem nevoie de arhitecti experimentari, de restauratori buni, de designeri talentati. Avem nevoie unii de alţii si sper ca pe viitor astfel de competitii sa lanseze noi talente, capabile sa inteleaga echilibrul intre imaginatie si pragmatism, intre estetica si functionalitate”, a declarat Liviu Tudor, proprietarul Novo Park si West Gate.

Multumim Galateca, gazda evenimentului, Cofetaria Armand, Santal, IQ Aqua, Press House Ballroom, Restaurant Satya si Corcova.

Vezi aici galeria foto de la eveniment!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din elle decoration