Romanian Design Week Preview – arta si creatie pe romaneste

Romanian Design Week are loc in perioada 17-26 mai si aduce sub acelasi acoperis peste 90 de designeri, mai bine de 30 de locuri si 38 de evenimente colaterale. Lucrarile a peste 90 de designeri din Romania se reunesc in cadrul expozitiei centrale care are loc la Palatul Stirbei (Calea Victoriei nr.107 – 109).

 

Romanian Design Week Preview – arta si creatie pe romaneste

Expozitia, prima de acest fel, dedicata designerilor romani, este structurata pe opt domenii: arhitectura, design de interior, fashion, design de obiect, digital design, fotografie, graphic design si publicitate. Selectia designerilor a fost facuta cu ajutorul unui consiliu creativ, iar design-ul expozitiei poarta semnatura arhitectului Attila Kim.

Domnica Margescu si Maurice Munteanu, fashion editori ELLE Romania, au facut selectia pentru spatiul dedicat modei. Tinutele fac parte din colectiile unora dintre cei mai apreciati deigneri romani, printre care: Stefan Pelger, Madalina Dorobantu, Valentina Vidrascu, Cristian Samfira, Adelina Ivan.

Marile birouri de arhitectura din tara s-au alaturat si ele  evenimentului cultural si va ofera posibilitatea sa vedeti noutatile si creatiile lor in materie de arhitectura. In zona de design interior gasiti lucrarile creative ale unor designeri si studiouri din Romania, dupa o selectie facuta de Corvin Cristian, autorul noii directii in designul interior al restaurantelor, cluburilor si barurilor bucurestene (Atelier Mecanic, Energiea, La Bonne Bouche, Lacrimi si Sfinti).

Fie ca sunteti sau  nu insetati de arta, ori pur si simplu doriti sa descoperiti inovatii romanesti, cu siguranta lucrarile din zona designului de obiect si a designului digital va vor atrage atentia in mod deosebit.RDW-(9)

La vernisajul expozitiei de fotografie va asteapta imagini impresionante, atent selectate de recunoscutul fotograf Cosmin Bumbut, ale carui fotografii au fost expuse in tara, dar si peste hotare la New York, Amsterdam, Luxemburg, Salonic sau Napoli. Iar daca sunteti in cautare de surse de inspiratie, idei si nouati, nu omiteti zona de packaging si expozitia de advertising.

Rezervati-va destul timp si pentru camerele dedicate designului grafic, aici veti  putea admira lucrari autentice semnate de ilustatorii si graficienii din Romania.

Pe langa acestea, Palatul Stirbei gazduieste expozitia dedicata studentilor de la design vestimentar, organizata in parteneriat cu Facultatile de profil din tara. Tot in cadrul Romania Design Week vor avea loc 38 de evenimente colaterale menite sa traseze harta designului romanesc si sa promoveze creativitatea locala.

Expozitia este deschisa publicului pana pe 26 mai, de luni pana vineri intre orele 12.00 si 22.00, iar in zilele de weekend poate fi vizitata in intervalul orar 10.00-22.00.

Diana Gavril

Foto: Adi Bulboaca

 

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din fashion