Rezidente artistice la Dunare

ZORZINI Gallery & Port Cultural CETATE lanseaza astazi proiectul international de rezidente artistice DANUBIAN RESIDENT.

Rezidente artistice la Dunare

Danubian Resident este un proiect deschis, dedicat artelor vizuale, lansat in Romania de Portul Cultural Cetate in parteneriat cu Zorzini Gallery din Bucuresti, in cadrul caruia institutiile organizatoare isi propun crearea unei retele internationale de rezidente artistice incepand cu Portul Cultural Cetate drept reper pentru Romania.

Proiectul Danubian Resident urmareste realizarea unui schimb cultural la nivelul artistilor contemporani romani si straini prin oferirea unor perioade de lucru in locatiile implicate, iar primul artist rezident desemnat este Andrei Gamart care, in urma unei perioade de lucru de sase saptamani la Portul Cultural Cetate, prezinta o expozitie sustinuta de Zorzini Gallery.

Andrei Gamart (n. 1980) este un artist roman de origine basarabeana, absolvent al Scolii de Arta de la Chisinau, Republica Moldova, care traieste si lucreaza in Bucuresti, Romania; stapaneste tehnicile picturii, desenului si pe acelea ale gravurii, iar activitatea sa expozitionala il califica atat local cat si international drept unul dintre cei mai promitatori artisti romani emergenti.

Seria de picturi Shifting Presence, realizate in cadrul programului Danubian Resident, contureaza asertiunile interioare ale lui Andrei Gamart asupra realitatii, prezentate intr-o atmosfera magica, unificatoare, henologica: astfel, din perspectiva artistului, „realitatea este un conglomerat de particule legate impreuna in virtutea unei ordini ascunse, a unei amintiri comune despre momentul in care totul era unitate.”

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle