Programul UNESCO – L’Oreal „Pentru femeile din stiinta” si-a desemnat castigatoarele

In acest an, au fost acordate la Bucuresti, in cadrul programului de burse nationale acordate femeilor cercetator UNESCO- L’Oreal “Pentru femeile din stiinta”, doua premii pentru Dr. Nicoleta Preda si Dr. Elena Butoi.

Programul UNESCO – L’Oreal „Pentru femeile din stiinta” si-a desemnat castigatoarele

Cele doua burse de cercetare, prima pentru o lucrare in domeniul Chimiei, iar cea de-a doua pentru o lucrare in domeniul Stiintei Vietii recunosc activitatea tinerelor, avand ca unic scop promovarea activitatii de cercetare si sustinerea acelora care doresc sa paseasca pe acest drum in viitor. Bursele au fost in valoare de 42.000 de lei (RON) fiecare, suma ce le va ajuta sa isi continue activitatea in cadrul unei institutii de profil din Romania.

Nicoleta Preda, castigatoare la Sectiunea Chimie, a dezvoltat in cadrul Institutului National de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Materialelor un proiect care vizeaza obtinerea de noi materiale compozite.

Proiectul care a castigat la Sectiunea Stiintele Vietii propus de Elena Butoi analizeaza rolul celulelor si moleculelor inflamatorii in accelerarea aterosclerozei, cauza principala a mortalitatii in tarile dezvoltate, inclusiv Romania (65%). Rezultatele acestei cercetari pot conduce la o noua abordare a tratamentului impotriva aterosclerozei.

Juriul celei de-a doua editii a programului a fost format din reprezentati L’Oreal Romania si ai institutiilor partenere ale programului: Comisia Nationala a Romaniei pentru UNESCO, Academia Romana si Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica.

Programul de burse nationale UNESCO-L’Oreal continua cu cea de-a treia editie in toamna acestui an, pentru a incuraja cercetarea in stiinta in randul femeilor din Romania.

Andra Vaduva
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din beauty