Principele Nicolae al Romaniei, voluntar la Tasuleasa Social

Dupa impresionanta experienta de voluntariat dobandita in tari precum Madagascar, Zimbabwe si Kenya, Principele Nicolae al Romaniei s-a alaturat organizatiei Tasuleasa Social in actiuni de constientizare asupra importantei mediului inconjurator.

Principele Nicolae al Romaniei, voluntar la Tasuleasa Social

Saptamana de voluntariat a inceput pe 30 iunie cu o expeditie in Parcul National Muntii Rodnei, unde Principele Nicolae, alaturi de mai multi copii si tineri veniti din diferite orase ale Romaniei, au putut vedea cum ar trebui sa arate o zona protejata.

Impreuna cu voluntarii si cu cei 20 de tineri cu varste cuprinse intre 14 si 17 ani, Alteta Sa a construit un element nou in Padurea Pedagogica, «Satul bun si satul rau », a facut o expeditie in Parcul National Muntii Calimani, pana pe varful Pietrosul, zona foarte interesanta din punct de vedere geologic si natural dar si pentru a vedea o catastrofa provocata de mana omului: fosta exploatare de sulf, care s-a inchis in 1996, urmarile fiind dezastruoase, inca 100 de ani fiind necesari pentru ecologizare si mai multi pentru regenerare.

Principele a urmat fiecare punct din orarul programul Padurii Pedagogice, proiect care le da copiilor posibilitatea de a invata in teorie si apoi de a pune in practica legatura dintre om, padure si apa. Exemplul Principelui a demonstrat cat de important este sa crezi intr-o cauza, sa te implici si sa te dedici voluntar.

Pasiunea de a-i invata pe copii despre defrisarea padurilor si incercarea de a reface ce a fost distrus este foarte importanta pentru tara si pentru viitorul nostru. Copiii care ajung la Tasuleasa au oportunitatea de a invata despre animale, mediu si tot ceea ce ne inconjoara, dar noi nu observam. Aici este locul potrivit pentru un proiect de acest gen, loc in care toti ne putem bucura de natura care ne-a fost data. Copiii care nu au avut pana acum posibilitatea de a participa la astfel de activitati, aici la Tasuleasa, pot descoperi si simti natura asa cum este ea', a declarat Alteta Sa Regala, Principele Nicolae al Romaniei.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle