Libertate pentru femei active cu Softcup- cupa menstruala refolosibila

In fiecare luna, femeile si fetele ajunse la pubertate sunt nevoite sa treaca prin perioada menstruala, perioada in care resimt disconfortul si neplacerile cauzate de aparitia menstruatiei. Sunt lucruri normale si naturale pe care nu le putem evita, insa creativitate si spiritul inovator ne-au ajutat sa gasim metode si practici care sa ne ajute sa trecem mai usor de aceasta perioada.
 

De-a lungul timpului s-au desfasurat nenumaratelor studii si cercetari, menite sa gasesca cauzele acestui disconfort si reducerea problemelor intampinate de femei. Initial au aparut absorbante si tampoane externe, care reduceau grijile si stresul intampinat de majoritatea femeilor, dar materialul din care erau concepute aceste produse nu se potrivea tuturor femeilor, unele dintre ele avand probleme serioase si incercand sa gaseasca substitute. Astfel s-a incercat o diversificare a gamei de produse si au aparut tampoanele interne care spre deosebire de absorbante se bucurau de o lista mult mai mare de avantaje si beneficii si implicit fiind utilizate pe o scara mai mare. Insa nici acest produs nu oferea maxima de protectie si in timp au inceput sa fie tot mai evidente dezavantajele.

Cu timpul, datorita evolutiei inregistrate in toate domeniile si progresului semnificativ, s-a putut concepe un nou produs – cupa menstruala, care se apropie cel mai mult de nevoile si dorintele femeilor si care este capabil sa se ridice la nivelul asteptarilor lor. Prima cupa menstruala a fost conceputa in anii 1930, de catre o actrita din SUA, Leona Chalmers. Cupele menstruale si absorbantele intime lavabile au devenit mai populare in anii 1980, cand femeile au inceput sa caute solutii ecologice (si mai economice) la produsele de unica folosinta.

Cupa menstruala Softcup a fost proiectat de o atleta. Ea era nemultumita de tampoane si absorbante si a vrut un produs net superior, pe care sa poata conta pe parcursul triatlonului. Prioritatile ei au fost reprezentate de confort si rezistenta un timp mai îndelungat, pentru a evita disconfortul si grijile cu privire la schimbarea absorbantelor/tampoaneleor in timpul unei probe sportive. În urma studiilor clinice si de testare, Softcup a fost lansat în 1996.

Softcup este o cupa flexibila pentru uz intern, ce se plaseaza în jurul colului uterin. Unul din lucrurile cele mai importante care trebuiesc mentionate este faptul ca Softcup colecteaza, nu absoarbe lichidul menstrual. Este hipoalergenica, nu contine latex si este foarte sigura atunci când este folosita corespunzator.

Softcup este fabricat dintr-un material inert, hipoalergenic, ne-absorbant, ne-iritant, polimeric ce a fost folosit mai bine de 20 ani pentru fabricarea produselor medicale precum cateterele si biberoanele pentru copii. Softcup este alternativa perfecta pentru femeile ocupate sau pentru femeile care nu vor sa aiba grija schimbarii tamponului sau absorbantului la fiecare câteva ore. Sportivele de performata vorbesc cu entuziam despre ajutorul oferit de Softcup în timpul curselor lungi. Femeile ce calatoresc nu pleaca niciodata de acasa fara Softcup. Dintre avantajele utilizarii acestui produs putem aminti faptul ca poti purta Softcup pâna la 12 ore, Softcup este confortabil în timpul înnotului sau în timpul altor sporturi,Softcup elimina mirosurile menstruale, întrucât lichidul menstrual nu este expus aerului sprijina actul sexual în timpul menstruatiei.Un aspect foarte impoartant este faptul ca poti purta cu încredere Softcup în timpul actului sexual si vei beneficia de protectie maxima. Folosind Softcup, tu si partenerul de viata nu va trebui sa va mai faceti probleme privind petele ramase în urma unui act sexual desfasurat în timpul menstruatiei, cu atât mai mult cu cât nici nu veti simti prezenta cupei în interiorul corpului tau.

Softcup nu a primit nici o reclamatie privind incidente ce implica Sindromul de Soc Toxic.(SST). Se crede ca SST este produs de tulpinile bacteriei Stafilococului Auriu. Studiile sugereaza ca riscul aparitiei SST este legat si de nivelul ridicat de absorbtie al tamponului. Cu cât acesta este mai mare, cu atât riscul aparitiei SST este mai ridicat. Spre deosebire de tampoane, Softcup nu este absorbant si nu modifica nivelul natural al bacteriilor din organism. Softcup nu schimba cu nimic mediul natural al organismului – Softcup nu modifica nivelul pH-ului din organism, nivelul natural al bacteriilor si nu absoarbe umezeala din organismul tau. Softcup este solutia perfecta pentru femeile care doresc sa îsi mentina nivelul natural al pH-ului. Mentinând nivelul natural al bacteriilor din organism puteti preveni infectiile precum candidoza. Cupele menstruale Softcup sunt foarte confortabile si nu cauzeaza uscarea sau iritarea zonei intime, precum tampoanele sau absorbantele.

Softcup este confortabil, odata introdus nici nu il vei simti. Majoritatea femeilor folosesc mai putine cupe menstruale decat tampoane sau absorbante, datorita perioadei mai lungi de utilizare a acestora.

Comparativ cu celelalte produse existente pe piata, trebuie sa tineti cont de lista de avantaje si dezavantaje pentru fiecare produs in parte. Atunci când intorduci un tampon, acesta creeaza picaturi microscopice de-a lungul canalului vaginal. Tampoanle pot lasa în urma fibre reziduale, urme de înalbitori, dioxine si alte reziduuri rezultate din procesul de cultivare a bumbacului sau din procesul de fabricare al absorbantelor. Softcup lasa organismul exact asa cum este, fara picaturi, fara reziduuri, fara schimbari ale nivelului pH-ului sau bacteriilor.

Siguranta este foarte importanta când vine vorba despre sanatatea aparatului reproducator. Softcup este un produs testat si autorizat FDA (Food and Drug Administration) aflându-se pe piata de mai bine de 10 ani. Timp de 10 ani si înregistrând un numar de aproximativ 120 milioane de produse vândute.
Softcup nu au aripioare, fire textile… îti ofera libertate pana la 12 ore!
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet