Festivalul Brazilor de Craciun a strans 275.000. euro

Companii si oameni de afaceri din Romania au donat 274.490 euro copiilor din centrele Salvati Copiii, licitand brazii creati in exclusivitate pentru cea de-a zecea editie a Festivalului Brazilor de Craciun

Festivalul Brazilor de Craciun a strans 275.000. euro

Brazii creati de 20 de designeri romani, carora li s-au adaugat cei realizati de copiii de la Mark Twain International School, Scoala Europeana si Salvati Copiii Romania, au fost licitati in cadrul celei de-a zecea editii a Festivalului Brazilor de Craciun, fondurile colectate fiind de 274.490 de euro.

Banii vor asigura suportul necesar scolarizarii a copiilor din cele 43 de centre socio-educationale ale Salvati Copiii.

In cadrul Galei prezentate de Andi Moisescu, au fost stranse fonduri din biletele de tombola, sponsorizarile pre-eveniment si din licitarea celor 23 de braduti creati in exclusivitate pentru unul dintre cele mai ample evenimente caritabile din Romania.

Cea mai mare suma, de 25.000 euro, a fost licitata pentru bradutul imaginat de copiii de la Salvati Copiii, prin generozitatea lui Marius Ivan (10.000 euro) si a companiei Henkel Romania (15.000 euro). Bradul, realizat cu migala din pagini de carti, a fost creat cu gandul la povestile care fac din copilarie un taram magic si va ramane, potrivit traditiei, la Organizatia Salvati Copiii Romania.

„Salutam gestul extraordinar al tuturor celor care, chiar si in acest an dificil din punct de vedere economic, au demonstrat ca empatia si grija fata de ceilalti, mai ales cand vorbim despre copiii din medii sociale defavorizate, exista. Este minunat ca am putut strange suma de 275.000 euro, atat de necesara pentru sprijinirea a peste 8.000 de copii, care merita toate eforturile noastre. Multumiri speciale merg catre designerii care si-au pus in joc imaginatia, creand braduti
de poveste, precum si catre persoanele si companiile care, cu generozitate, au fost alaturi de copii. Fondurile astfel colectate vor fi folosite pentru integrarea sociala si scolara a copiilor vulnerabili”, spune Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv al Organizatiei Salvati Copiii.

Cele mai mari sume au fost oferite de compania Henkel Romania (care include si Henkel Ceresit) – 35.500 euro, BCR – 22.000 euro si de omul de afaceri Marius Ivan – 19.000 euro.

Sumele licitate pentru cei 23 braduti sunt urmatoarele:

 • Bradul Salvati Copiii Romania – 25.000 de euro, prin bunavointa omului de afaceri Marius Ivan si a companiei Henkel Romania
 • Bradul creat de Conf. Dr. Univ. Alexandru Ghildus si Mihnea Ghildus – 15.500 euro, achizitionat de BCR.
 • Bradul Rea Costa si Malvina Cervenschi– 10.500 euro, achizitionat de Henkel Romania Ceresit.
 • Bradul Rita Muresan – 10.500 euro, achizitionat de GDF Suez
 • Bradul Victoria 46 – 10.500 euro, adjudecat de Fildas.
 • Bradul Stephan Pelger – 10.000 euro, achizitionat de Henkel Romania
 • Bradul Cristian Samfira – 8.000 de euro, achizitionat de Rotary Constructii
 • Bradul realizat de Lajos Ugron – 7.500 euro, achizitionat de Total Soft
 • Bradul Scolii Europene Bucuresti – 6.500 de euro, adjudecat de BCR
 • Bradul Valentin Vartosu – 6.500 euro, achizitionat de BCR Chisinau
 • Bradul Andreea Musat – 6.000 euro, adjudecat de Marius Ivan
 • Bradul Wilhelmina Arz – 5.000 euro, achizitionat de Anca Bucura
 • Bradul Lena Criveanu – 4.000 euro, achizitionat de EDI Romania/Europa FM
 • Bradul Mihaela Glavan – 3.000 euro, achizitionat de Marius Ivan

Brazii creati de Venera Arapu, Irina Marinescu, Oxette, Scoala Internationala Mark Twain, Íris Serban, Claudia Castrase, Ingrid Vlasov si Ana Wagner au post precumparati, fiecare cu cate 10.000 de euro, de catre sponsorii Festivalului Brazilor de Craciun.

Designerii implicati in proiectul Festivalul Brazilor de Craciun 2010 sunt: Wilhelmina Arz, Ioan Nemtoi, Irina Marinescu, Lena Criveanu, Venera Arapu, Stephan Pelger, Oxette, Victoria 46, Mihaela Glavan, Conf. Dr. Univ. Alexandru Ghildus si Mihnea Ghildus, Rita Muresan, Ana Wagner, Cristian Samfira, Iris Serban, Claudia Castrase, Ingrid Vlasov, Lajos Ugron, Andreea Musat, Malvina Cervinski.

Brazilor creati de designeri li se adauga cei creati de elevii de la Mark Twain International School, cel al Scolii Europene Bucuresti, precum si bradul creat de Salvati Copiii Romania.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle