Colectia capsula ThanatoTurism, disponibila la The Place Concept Store

ThanatoTurism este numele colectiei capsula a duo-ului Ioana Dumitrescu si Marina Moldovan de la 109, cu contributia Cosimei Opartan.

ThanatoTurism inseamna 30 de T-shirts, 15 vizualuri care se regasesc deopotriva in varianta feminina si masculina.

Veti face o calatorie in trecut prin intermediul a 15 vederi care dateaza din anii ’70 – ’90. Cu ajutorul serigrafiei, vederile au prins viata pe tricourile colectiei.

De ce ThanatoTurism?

Turismul asa cum il stim noi a disparut, turismul „light”, recreational si relaxant nu mai exista. Putinul timp pe care il ai la dispozitie pentru a te distra trebuie transformat atribuindu-i un scop precis, investindu-l cu valoare maxima, profitand extrem de fiecare moment. Astfel vacanta postmoderna incepe sa semene din ce in ce mai mult cu un job, o cursa din care trebuie sa iesim invingatori cu orice pret.

Asistam la o suprimare a tot ceea ce inseamna disparitie in epoca moderna prin angajarea de mediatori, eliminand astfel procesiunea, ritualul si consecintele acestui proces cu toate ca, paradoxal, fenomenul disparitiei este atat de prezent in constiinta fiecaruia. Ca fiinte finite am fost intotdeauna fascinati de acest proces ireversibil printr-o combinatie de respect, curiozitate si superstitie.

ThanatoTurismul este calatoria intru mentinerea sau construirea identitatii individului prin amintirea unor locuri, situatii sau persoane din trecut, fie ele reale sau imaginare in locatii disparute sau pe cale de disparitie. Scenariul turismului recreativ se afla intr-un proces de transformare ireversibil, dar este inca prezent in fantomele caselor de odihna si tratament, plajelor inca salbatice, serviciilor simple si atitudinilor arogante ale personalului – atractii fatale ale turismului local investite cu valoare emotionala – in acest moment, in pragul disparitiei.

Prin ThanatoTurism se propune o resuscitare pe cat este posibil a acestui tip de turism local pe cale de disparitie atat ca proces cat si din punct de vedere al resurselor specifice si a tot ceea ce implica el de la orarul de vacanta, trimisul vederilor, ridicarea banilor de la posta, etc.

Aceasta colectie capsula este si un bun motiv sa faceti o incursiune in albumele de familie. Cu siguranta ca veti fi surprinsi sa descoperiti cateva dintre simbolurile de pe tricouri in fotografiile alb-negru sau polaroid care sunt o parte din trecutul vostru.

Colectia ThanatoTurism se gaseste in exclusivitate la magazinul The Place Concept Store din Calea Dorobantilor 102-110 si la atelierul 109 din strada Vasile Gherghel 109.

Foto: Andrei Mîndru
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din fashion