Coca-Cola – 125 de ani de istorie

De 125 de ani, Coca-Cola inspira momente de fericire alaturi de familie si prieteni.

Coca-Cola – 125 de ani de istorie

Se apropie aniversarea zilei in care Coca-Cola a fost vanduta pentru prima data in Atlanta de catre farmacistul John S. Pemberton. La data lansarii, pe 8 mai 1886, clientii farmaciei Jacobs’ au considerat imediat noua bautura ca fiind „delicioasa si racoritoare”. Asociata de-a lungul timpului cu expresia fericirii, istoria Coca-Cola a fost inca de la inceput extraordinara. In 2011, Coca-Cola celebreaza 125 de ani de fericire si momente racoritoare alaturi de consumatorii din intreaga lume.

Aparitia Coca-Cola, in data de 8 mai 1886, a marcat o zi importanta in istoria moderna a bauturilor racoritoare: este ziua in care Dr. John S. Pemberton, un farmacist din Atlanta, a preparat pentru prima data un pahar de Coca-Cola. Primul pahar de Coca-Cola servit in farmacia Jacobs’ a consemnat inceputul unei noi ere in domeniul bauturilor racoritoare. In prezent, Coca-Cola este cea mai populara bautura racoritoare din lume, un produs care nu a conţinut niciodata in compozitia sa conservanti adaugaţi sau arome artificiale.

In prezent, Coca-Cola este unul dintre cele mai cunoscute si mai admirate branduri din lume. S-a demonstrat ca, dupa cuvantul „OK”, termenul “Coca-Cola” este cel mai usor de inteles de pe planeta.

De-a lungul celor 125 de ani de istorie, brandul Coca-Cola a fost introdus in peste 200 de tari si teritorii, iar in prezent, sistemul Coca-Cola cuprinde peste 300 de parteneri imbuteliatori, ce opereaza peste 900 de fabrici de imbuteliere in care lucreaza aproximativ 700.000 de angajati. Astfel, consumatorii din intreaga lume se bucura zilnic de 1.6 miliarde de portii de bauturi ale companiei. Desi a inceput cu o singura bautura racoritoare, The Coca-Cola Company detine in prezent patru din cele mai bine vandute cinci bauturi carbogazoase nealcoolice din lume: Coca-Cola, Coca-Cola Light, Sprite si Fanta. The Coca-Cola Company este de asemenea cea mai mare companie producatoare de bauturi ready-to-drink pe baza de cafea si ceai, dar si cea mai mare companie producatoare de sucuri necarbonatate.

„Aniversarea celor 125 de ani de istorie Coca-Cola ii celebreaza in primul rand pe consumatorii si angajatii din intreaga lume pentru contributia esentiala la succesul acestui brand. Cu aceasta ocazie, ne reamintim de momentele de fericire si optimism care ne-au inspirat de-a lungul timpului si de rolul important pe care il jucam zilnic in comunitatile in care operam. Speram sa ne bucuram impreuna de cel putin alti 125 de ani de fericire!”, spune Miruna Raclaru, Director de Comunicare Coca-Cola Romania.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle