Boala celor poluati respirator!

Anul trecut, in 208 zile din 365, cotele de poluare inregistrate in Piata Universitatii din Bucuresti erau peste limita superioara legala admisa de Uniunea Europeana.

Boala celor poluati respirator!

Informatia am aflat-o de la prof. univ. dr. Miron Bogdan, presedintele Societatii Romine de Pneumologie, cel care vrea sa atraga atentia asupra acestei boli nemiloase, si anume bronhopneumopatia cronica obstructiva (BPOC). Denumirea asta complicata ascunde niste realitati triste, intrucit boala afecteaza caile respiratorii, iar vindecarea tine de domeniul imposibilului. Dr Miron spunea ca e “partial ireversibila”, ceea ce nu suna cu mult mai bine.

De fapt, se produce o inflamatie a cailor superioare mici, ceea ce duce practic la o sufocare lenta. Cauzele? (Mai are rost sa spun) Fumatul e cap de lista. Dr Miron atrage atentia in special femeilor fumatoare de peste 45 de ani, ca vulnerabilitatea lor creste peste aceasta virsta.

E pacat sa mergi sa afli despre boli de talia diabetului si a infarctului miocardic, boli care insa pot fi prevenite printr-un mod de viata sanatos. Dar e si o veste buna la mijloc, si anume promisiunea celor de la Nycomed Pharma de a aduce pe piata in doua saptamini molecula care promite o schimbare in tabloul BPOC-ului.

Miruna Siminel

Foto:Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet