Arhaicul lui Brancusi intalneste rafinamentul lui Pogany in proiectul „Nu ma uita”

Genoveva Hossu lanseaza proiectul “Nu ma uita” la Romanian Design Week. Intre 16- 24 Mai, colectia “Nu ma uita” va fi expusa la Romanian Design Week, ramanand ca dupa aceasta data sa isi gaseasca spatiu permanent la 360Hub.

Arhaicul lui Brancusi intalneste rafinamentul lui Pogany in proiectul „Nu ma uita”

Nu ma uita' este un proiect initiat de Genoveva Hossu, designer interior si de obiect, si antreneaza mai multe domenii: design interior si de produs, design vestimentar, pictura si arta culinara, intr-un exercitiu de creativitate complex, pornind de la o tema care ii confera nota de autentic – dialogul dintre geniu si muza – Constantin Brancusi si Domnisoara Pogany.

In cadrul proiectului Nu ma uita', 6 autori din domenii diferite aduc sase abordari singulare temei lansate de Genoveva, a dialogului imaginar intre geniu si muza sa, redand unitar si omogen un spatiu, o stare, un lifestyle: Arhitect Daniela Maier (corpuri iluminat), pictor Andreea Radu, ceramist Ioan Sumedre Jr., fashion designer Lucian Broscatean si Chef Adi Hadean; iar Genoveva Hossu va realiza piese de mobilier, textile si design de obiect si va da amprenta finala a spatiului Nu ma uita'.

Obiectele care vor fi expuse in proiectul Nu ma uita' vor fi realizate din materiale neconventionale (masa de gheata, fotoliu realizat din pictura manuala a Andreei Radu -o reinterpretare a motivelor gorjene – traditional adus in prezent, canapea de rumegus etc). Colectia prototip urmeaza sa stea la baza unei colectii conventionale, ce va fi si comercializata ulterior.

Despre numele proiectului, Genoveva Hossu, spune: Am ales acest nume pentru ca floarea de nu ma uita' este printre singurele flori autentice romanesti, ceea ce mi s-a parut extrem de potrivit.'

Cu o viziune aparte care aduce culoare, personalitate si energie fiecarui spatiu, Genoveva Hossu a absolvit Kelly Hopen Design School din Londra, iar in 2005 a devenit antreprenor, atunci cand a fondat brandul Primera Interiors, unic reprezentat in Romania al brandurilor: Designers Guild, JAB Anstoetz, Christian Fischbacher, Ralph Lauren Home, Christian Lacroix, Nina Campbell, Osborne&Little. Dupa 10 ani de activitate in domeniu si nenumarate proiecte de design interior, Genoveva Hossu a lansat INGENO, marca a serviciilor de proiectare, decorare si management de proiect.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din elle decoration