Michael Cimino – regizorul lunii martie la MGM Channel

Michael Cimino – regizorul lunii martie la MGM Channel

MGM Channel CloseUp in fiecare luna se concentreaza pe arta si talentul unui regizor de exceptie. Pe 27 Martie la 21:30, CloseUp il prezinta pe Michael Cimino in filmele "Pe urmele banilor" si "Taramul fagaduintei".

Michael Cimino s-a nascut la New York City, cel mai probabil la 3 Februarie 1939. A vehiculat mai multe date de nastere, de obicei cu cativa ani in minus pentru a parea mai tanar, incluzand anii 1943 si 1952. A fost considerat un fenomen la scoala si s-a razvratit impotriva parintilor inhaitandu-se cu persoane josnice, intrand in altercatii si venind beat acasa.

Cimino a fost licentiat in artele frumoase in 1963 la Universitatea Yale, unde a fost implicat si in productii teatrale studentesti. Dupa absolvire a lucrat in publicitate si a devenit director de distributie pentru mai multe reclame tv.

A fost dat afara din casa parintilor cand tatal sau a aflat ca doreste sa lucreze in industria de filme si au interupt orice contact cu el. Mama sa i-a marturisit odata dupa ce a regizat filmul "Vanatorul de cerbi" ca si-a dat seama cat este de faimos deoarece numele sau a aparut in integrama din New York Times.

"Pe urmele banilor" cu Clint Eastwood si Jeff Bridges a fost primul film regizat de Michael Cimino. Initial Eastwood a fost considerat regizorul, dar Cimino l-a convins sa-l lase pe el sa regizeze. Filmul a devenit un adevarat box office de success la acel moment. Cimino nu doar a regizat excelent acest film, dar a scris si scenariul lui. Personajele sale sunt inteligente iar povestea este haioasa, dar si dramatica in acelasi timp.

A urmat apoi castigatorul mai multor premii Oscar, Vanatorul de cerbi, o drama intensa si emotionanta despre efectele Razboiului din Vietnam asupra a trei baieti tineri din Pennsylvania. Acest film i-a asigurat libertatea artistica necesara pentru regizarea dramei western Taramul fagaduintei in 1980. Totusi, acest film s-a dovedit a fi un dezastru financiar depasindu-si cu mult bugetul iar pe termen lung a condus la cumpararea companiei producatoare United Artist de catre studiourile MGM.

Filmele lui Cimino sunt caracterizate de un stil visual unic: compozitii pitoresti, filmarea tremurata a obiectelor in miscare si imagini panoramice care accentueaza pamantul si natura. Tema desertaciunii Visului American poate fi gasita in toate filmele sale.

Acele personaje deziluzionate ale Visului American apar si in Taramul fagaduintei, unul dintre cele mai controversate fime ale lui Cimino. Povestea acestei piese se localizeaza la sfarsitul secolului al 19 lea si are la baza evenimentele petrecute intre imigrantii colonisti si marii crescatori de vite din Montana. Locurile unde s-a filmat acest film sunt superbe, la fel ca si atentia la detalii.

Convingeti-va duminca, 27 Martie, la CloseUp: Michael Cimino – Visul American pierdut.

27 Martie la 21:30
Pe urmele banilor  (USA, 1974)
Clint Eastwood si Jeff Bridges conduc o distributie de exceptie in acest film neobisnuit cu infractiuni, despre un grup pitoresc de jefuitori de banci determinati sa patrunda in "fortareata" Depozitarului Monatana Armored.
Regizor: Michael Cimino
Cu: Clint Eastwood, George Kennedy, Jeff Bridges

27 Martie la 23:40
Taramul fagaduintei  (USA, 1981)
Aceasta productie epica serioasa prezinta un om al legii (Kris Kristofferson) si un asasin (Christopher Walken), care se lupta intr-un razboi tragic al claselor purtat intre fermieri si imigrantii muritori de foame.
Regizor: Michael Cimino
Cu: Kris Kristofferson, Christopher Walken, John Hurt, Isabelle Huppert

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle