Festivalul International de Film NexT

Festivalul International de Film NexT, ajuns la cea de-a patra editie, a debutat ieri (13 aprilie 2010) cu proiectia speciala a filmului “Cu capul inainte” (Gegen die Wand), o productie Germania – Turcia, in regia lui Fatih Akin.

Filmul a fost introdus publicului bucurestean de catre Alexander Hacke, responsabil pentru coloana sonora originala a filmului, cel care sustine a si sustinut astazi un seminar de sound-design in mansarda Carturesti, noua locatie destinata workshop-urilor ce vor avea loc pe parcursul festivalului.

Proiectiile din competitie incep astazi la Cinema Scala, in timp ce la Cinemateca Eforie vor rula filme inscrise in programele paralele ale festivalului, “Festival Cities” si “Countries in Focus”.

Printre noutatile pe care organizatorii le aduc in program anul acesta se numara si un parteneriat cu Academia Europeana de Film, in urma caruia vor rula in premiera pentru Romania 13 scurt metraje care au cistigat Premiul UIP in 2009. NexT Kids este o alta noutate, dedicat de aceasta data celor mici, care pe linga animatii, vor putea vedea scurtmetraje clasice amuzante si vor avea parte de multe surprize.

Dupa cum poate stiti deja, Festivalul NexT a fost creat in memoria lui Cristian Nemescu si a lui Andrei Toncu, ale caror filme vor putea fi urmarite la proiecţiile organizate la Baneasa Drive-in Cinema. Pe www.nextproject.ro aflati toate detaliile legate de programul complet al festivalului.

Alina Baisan

 

scena din filmul “Cu capul inainte” (Gegen die Wand)

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle