„Familia Kennedy” – un documentar de exceptie pe TLC in noiembrie

„Familia Kennedy” –  un documentar de exceptie pe TLC in noiembrie

TLC iti face o noua surpriza! De duminica, 13 noiembrie, de la ora 19, puteti urmari un documentar de exceptie despre familia Kennedy avandu-i in rolurile principale pe Katie Holmes, Greg Kinnear si Barry Pepper.

Mini-seria de opt episoade, dezvaluie povestea in detaliu a familiei Kennedy. Veti urmari cum realizarile epice se imbina cu esecurile personale, cum dragostea si devotamentul intra in contact cu resentimentele si actele de tradare. O poveste despre oameni inzestrati cu talente minunate si impovarati de defecte uriase, despre succese de proportii biblice si tragedii demne de Grecia Antica.

Actiunea incepe pe 8 noiembrie 1960 – ziua alegerilor prezidentiale din SUA – cand America trebuie sa aleaga intre charismaticul Senator John F. Kennedy si contracandidatul sau mult mai experimentat, Vicepresedintele Richard M. Nixon. Reluand evenimentele din anii 1930 si 1940, vedem cum Joe Sr., care avea ambitia de a deveni el insusi presedinte, a fost numit Ambasador al SUA in Marea Britanie de Franklin Roosevelt. Desi considera ca aceasta numire reprezenta primul pas in directia atingerii telului sau, Joe Sr. are un mandat dezastruos la Londra, dupa care este demis din cauza sentimentelor lui pro-naziste. Joe isi ia un angajament solemn fata de sotia sa Rose si de el insusi: daca nu va reusi sa devina primul presedinte catolic al SUA, se va asigura ca fiul sau cel mai mare, Joe Jr., va ajunge la Casa Alba. Pentru Joe Sr, cel de-al doilea fiu, Jack, va deveni abia ulterior o solutie.

Il vedem pe Jack candidand prima data pentru Congres – un proces dureros pentru un tanar care isi da seama imediat ca nu are talentul innascut pentru politica al fratelui sau mai mare. Jack vrea sa se retraga din cursa, dar Joe Sr. nici nu vrea sa auda, ba chiar comite o frauda pentru a diviza voturile unuia dintre contracandidatii lui Jack. Desigur, Jack castiga, iar Joe Sr. incepe imediat sa se pregateasca pentru urmatoarea batalie: cursa lui Jack pentru Senat. De indata ce este atins si acest jalon, Joe isi fixeaza ca urmator obiectiv functia de Presedinte al SUA. Pentru a castiga acest premiu suprem, el nu se va da in laturi de la nimic. Astfel, Joe ia masuri pentru ca publicul larg sa nu afle niciodata ca Jack are mai multe suferinte fizice care il obliga sa recurga constant la un amestec de droguri. El cauta fara rezerve ajutorul pilonilor puterii, oriunde s-ar afla, chiar si in camerele pline de fum unde isi regleaza afacerile sefii mafioti.

Momentele esentiale ale Administratiei Kennedy – invazia din Golful Porcilor, lupta pentru drepturi civile, Zidul Berlinului, Criza Rachetelor din Cuba – vor contura procesul de maturizare al lui John F. Kennedy, care dintr-un pion lipsit de experienta in fata evenimentelor se transforma intr-un om de stat care salveaza lumea de la dezastru, in octombrie 1962. Urmarim parteneriatul nascut din iubire si devotament care se creeaza intre Jack si Bobby si intelegem ca acesti doi barbati, cei mai puternici oameni din lumea libera, au continuat sa se bazeze pe sfaturile si indrumarile tatalui lor – pana cand s-a produs ceva inimaginabil. Accidentul cerebral grav suferit de Joe Sr. in decembrie 1961 le rapeste celor doi frati temelia solida ca o stanca pe care isi cladisera pana atunci succesul. Cum Joe cade la pat la numai cateva zile dupa ce Jack si Bobby ii adusesera dovezi – furnizate de directorul FBI, J. Edgar Hoover – despre o alianta necurata intre Joe si capii Mafiei din Chicago, cei doi frati se simt cu atat mai vinovati si mai derutati.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle