127 de ore (film)

127 de ore (film)

127 de ore, in regia lui Danny Boyle, este inspirat dintr-o intamplare reala din viata alpinistului Aron Ralston.

Acesta traieste aventura vietii sale cand este nevoit sa isi taie bratul dupa ce, in timpul unei escaladari, ramane prins intre doua stanci intr-un canion izolat. Timp de cinci zile, Ralston se lupta cu natura si cu proprii demoni, isi analizeaza viata si gaseste curajul si mijloacele necesare sa escaladeze un perete de stanca extrem de inalt si sa mearga pe jos peste 8 mile pentru a fi salvat.

In timpul aveturii sale, Ralston isi aduce aminte de prieteni, familie, iubite, dar si de cele doua excursioniste cu care se intalnise inainte de accident.

Povestit intr-o structura narativa dinamica, 127 de ore este o poveste viscerala si palpitanta, care va duce publicul intr-o noua calatorie si va dovedi ce putem face cand facem alegeri in viata.

127 de ore este scris, regizat si produs de Danny Boyle, celebru pentru filmele Vagabondul Milionar, Traispotting, The Beach, etc. Actorul James Franco interpreteaza in film rolul principal, cel al alpinistului Aron Ralston. Filmul are la baza autobiografia lui Ralston Between a Rock and a Hard Place.

127 de ore a fost nominalizat la trei categorii la gala din acest an a premiilor Globul de Aur, si anume Cel mai bun actor, Cel mai bun scenariu si Cea mai buna muzica.

De asemenea, filmul a fost nominalizat la opt premii BAFTA: Outstanding British Film, Cel mai bun regizor, Cel mai bun actor intr-un rol principal, Cel mai bun scenariu adaptat, Cea mai buna imagine, Cel mai bun montaj, Cea mai buna muzica de film.

127 de ore a fost nominalizat la sase premii Oscar: Cel mai bun film, Cel mai bun actor, Cel mai bun scenariu adaptat, Cea mai buna muzica originala, Cea mai buna melodie originala si Cel mai bun montaj.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle