Vernisaj „Arca lui Noe”

D Gallery va invita la vernisajul expozitiei Clubului Ilustratorilor "ARCA LUI NOE"

 

Vernisaj „Arca lui Noe”

O data pe an, Clubul Ilustratorilor invita publicul in Bookatarie. Pentru a doua oara, aveti ocazia de a vizita laboratorul, atelierul, bucataria noastra. Ne-am fi dorit sa servim doar produse "coapte" pe la edituri, dar, daca nu se poate, invitam lumea sa deguste mostre, experimente, incercari. Mai mult sau mai putin reusite, gustoase. Speram sa expunem candva si carti, in loc de Bookatarie sa va invitam intr-un restaurant cu rafturi pline de carti lucioase, cartonate, mirosind a cerneala de tipar. Pana atunci, deschidem Arca lui Noe, cu toate specimenele (de hartie) salvate din potopul vietii cotidiene.

Toate povestile lumii au cel putin o trasatura comuna in inventarul lor de personaje, dincolo de specificul national sau de incarcatura morala, educationala. Secundare sau principale, exista niste personaje care apar peste tot, in toate cartile, intotdeauna: ele sunt Animalele. Lupii, iepurii, ursii, serpi, maimutele, pisicile si cainii, pasarile de tot felul, chiar si pestii si insectele. Tot ce traieste pe pamant, in aer sau in apa, in lumea reala sau cea imaginara, animale reale, fantastice sau demult disparute. Toate animalele copilariei, creaturile viselor sau cosmarelor noastre. Nu exista ilustrator sa nu intalneasca in cale acest subiect. Este esential pentru un grafician sa-si umple bagajul, caietul, cu studii de animale. Caietul ca laborator personal, inventarul subiectiv, arca sa. In desene si-au facut drum animale celebre din povesti celebre, dar si animalele noastre de acasa, personaje ale unor povesti nescrise.

  • Clubul Ilustratorilor (clubulilustratorilor.blogspot.com) a luat fiinta in 2006 si este un grup de artisti coagulat in jurul unei preocupari comune: pasiunea pentru lucrul cu imaginea, pentru constructia de naratiuni vizuale si pentru incursiunile in zonele de contact ale textului cu imaginea. Este momentan, alaturi de proaspat infiintata filiala Romania a SCWBI, singura organizatie care ofera un cadru coerent si profesionist practicarii ilustratiei de carte ca arta.

 

  • Membri: Alina Antemir, Alina Samoschi, Ioana Ursa, Irina Dobrescu, Mihaela Paraschivu, Oana Ispir, Patricia Suliman, Radu Tartan, Raluca Ilie, Sebastian Oprita, Silvia Olteanu, Stefan Ungureanu, Alina Spatariu, Alexandra Radulescu, Alexandra Ujeuca, Amalia Dulhan, Anca Popescu, Ciprian Udrescu, Cristiana Radu, Doina Butusina, Doina Roman,Florin Pantilimon, George Anghelescu, Stela Lie, Veronica Neacsu, Iulian Fratila, Elena Ghiocel, Adrian Mihalcea, Florian Mihalache, Mihaela Schiopu, Alina Muntean, Gabriela Boiangiu, Agnes Keszeg, Victor Ionescu, Adriana Gheorghe, Adriana Horga, Andrei Gamart, Bianca Hateganu, Livia Coloji, Ilies Eugenia, Andreea Constantin, Alexandra Cor.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Mai multe din lifestyle