Unde au fost ascunse bijuteriile Coroanei Britanice în timpul celui de-al Doilea Război Mondial

Bijuteriile Coroanei Britanice se numără printre cele mai valoroase bijuterii din lume, însă locul în care au fost ascunse în timpul celui de-al Doilea Război Mondial te va surprinde.

Unde au fost ascunse bijuteriile Coroanei Britanice în timpul celui de-al Doilea Război Mondial

În cazul în care ai admirat întotdeauna bijuteriile purtate de familia regală britanică, sigur știi că acestea sunt printre cele mai valoroase obiecte din lume și se află în Turnul Londrei din anii 1600.

Cu toate acestea, până acum exista un mister în privința locului în care au fost ascunse bijuteriile în perioada celui de-al Doilea Război Mondial.

Potrivit unui nou documentar BBC, piese importante din colecția regală de bijuterii au fost ascunde în interiorul unei cutii de biscuiți la Castelul Windsor.

În documentarul numit „Încoronarea”, comentatorul Alastair Bruce discută cu Regina despre aceste bijuterii și explică cum a făcut această descoperire prin intermediul scrisorilor Reginei Maria, mama regelui George al VI-lea, tatăl Reginei Elisabeta a II-a.

Se pare că în timpul războiului bijuteriile, printre care „Rubinul” Printului Negru (montat în Coroana Imperială) și Safirul Sfântului Edward (din centrul crucii Coroanei Imperiale) au fost mutate în Castelul Windsor, sub o intrare sigură în castel, în două camere.

„Mi se pare captivant cât de implicat a fost George al VI-lea și cât de secretos a fost despre asta”, a declarat Bruce pentru The Times, adăugând că se poate vedea că Regina știe cât de importante sunt aceste bijuterii pentru țară.

Citește și:
Bijuteriile reginei: povestea din spatele colierelor

„Cred că acesta este unul dintre motivele pentru care a ales ca pentru cea de-a 65-a aniversare a încoronării sale să ne ofere accesul la bijuteriile Coroanei și să participe la însuflețirea acestora.”, a declarat despre implicarea Reginei în realizarea seriei de documentare „Royal Collection Season”.

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Unica.ro
Trending news
Psychologies
Mai multe din lifestyle