Lucruri inedite despre locurile preferate din Romania ale Printului Charles

Sunt trei localitati din Transilvania care i-au atras in special atentia Printului Charles si i-au acaparat, de obicei, timpul petrecut aici: Miclosoara, Valea Zalanului (ambele in Covasna) si Viscri (Brasov), iar primavara este momentul pe care il prefera, pentru ca dealurile se umplu cu sute de varietati de flori, printre care si orhidee salbatice.

Lucruri inedite despre locurile preferate din Romania ale Printului Charles

4 Povestea

Printul Charles a descoperit casele pe care le detine (prin intermediul fundatiei sale) la Valea Zalanului datorita contelui Tibor Kalnoky, in urma unei plimbari pe dealuri, cu caruta. Ajungand la locul respectiv, pe o colina de unde se vedeau cateva case darapanate, Alteta Sa a exclamat „Asta cautam!'. Contele este un personaj cel putin la fel de interesant precum Printul Charles. Urmas al unei familii de nobili maghiari cu istorie de secole in zona, el a ales sa traiasca aici dupa ce si-a petrecut prima parte a vietii in Europa de Vest. Nu de putine ori se intampla sa stea la masa cu oaspetii, pentru ca mai e un detaliu: in casele de oaspeti de aici toata lumea mananca impreuna, la aceeasi masa, indiferent din ce colt al lumii provine.

foto-de-Mihai-Bogdan

5 Un alt fel de conac

In tinutul conacelor (Covasna) si in cel mai vechi sat atestat documentar (Miclosoara) nu putea lipsi acest element – conacul, atractie pentru turisti, loc de evenimente, dar si centru pentru traditii si mestesuguri. Mai mult, conacul din Miclosoara (din secolul al XVII-lea) tocmai a fost renovat prin programul EEA Grants „Conservarea si revitalizarea patrimoniului cultural și natural” si reamenajat cu obiecte si mobilier autentice, si va fi Muzeu al Vietii Transilvanene, unicul de acest fel. Detalii pe muzeulvietiitransilvanene.ro

Prince`s-room-(Valea-Zalanului)-foto-de-S.-Bonciocat

Prince`s room (Valea Zalanului)

6 Vacanta ca fapta buna

Vizita intr-una dintre cele trei destinatii favorite ale Printului Charles este nu doar placuta, ci contribuie la dezvoltarea si protejarea zonelor rurale din Romania. Detalii pe www.kalnoky.org, printuldewales.org.

Citeste si:
Alma Vii – o destinatie de vis in inima Transilvaniei

Foto: Alex Boghian, Mihai Bogdan, S. Bonciocat

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle