Tristă, anxioasă, dezamăgită? Remedii de moment care îți îmbunătățesc starea de spirit

Când emoțiile negative te invadează, aplică aceste remedii și vei observa impactul lor uimitor. Nu contează că ești acasă sau la birou.

Tristă, anxioasă, dezamăgită? Remedii de moment care îți îmbunătățesc starea de spirit

În mod cert nu putem ocoli emoțiile negative. Ele fac parte din universul nostru interior, alături de cele pozitive. Și chiar dacă le accepți, ești blândă cu tine, le consideri ca fiind un vizitator temporar… sunt momente când pur și simplu nu știi cum să mai scapi de ele. Poate la îndemână îți este detașarea emoțională sau autoliniștirea prin mâncare, muncă etc. Dar există câteva remedii mai sănătoase și cu siguranță plăcute.

Ventilează cu o prietenă

Ai nevoie de conectare emoțională și să dai afară toată tristețea, toată frustrarea. Așa că poți vorbi la telefon despre ce te apasă, ori chiar te poți întâlni la o cafea. Un beneficiu în plus al întâlnirii față în față este că vei beneficia și de efectele umitoare ale îmbrățișării ce duce la secretarea hormonilor care te reglează emoțional.

Ai un animal de companie?

Dacă da, atunci ai un bilet în rândul 1 pentru tratamentul antistres. Joacă-te cu cățelul sau pisica ta, mângâie animăluțul, oferă-i tandrețe, afecțiune. Animalul de companie îți va răspunde în același fel, iar studiile arată că impactul este inclusiv la nivel somatic, de exemplu scade tensiunea arterială.

Mergi în natură

Ai o perioadă încărcată și simți că efectiv nu mai poți? Pleacă în weekend la munte și fă o drumeție. Ori obișnuiește-te să incluzi în rutina ta zilnică o plimbare în parc, căci va scădea activitatea din acea zonă din creier supractivată când ești anxioasă sau tristă. Ai o terasă sau un balcon, un spațiu din casă ce poate fi transformat în loc de relaxare? Umple-l cu plante și creează-ți propriul tău colț verde. Terapia cu natură nu este un mit, ci are un impact pozitiv dovedit științific, la fel și lumina naturală.

Lista realizărilor tale

Crezi că nu ești bună de nimic? Așterne pe hârtie tot ceea ce ai făcut bun și important până acum. Iar în fiecare dimineață notează cel puțin trei lucruri în jurnalul gratitudinii. Adică motive pentru care ești recunoscătoare. Du-te mental într-o galerie a amintirilor cu momente frumoase, în care te-ai simțit fericită și încarcă-te emoțional de acolo.

Ascultă muzica ta favorită

Dar să nu fie tristă! Fă-ți și un ceai cald sau o ciocolată caldă. Muzica poate fi relaxantă ori chiar una veselă care, de ce nu, să te încurajeze să dansezi. Dă frâu liber mișcărilor de dans, doar nu te vede nimeni.

Uleiurile esențiale…

… eficiente în ameliorarea stărilor anxioase sunt cele de citrice, lavandă, vanilie așa că poți cumpăra difuzoare de cameră sau lumânări cu aceste arome. Mirosul pământului după ploaie are efect antidepresiv, deci e mai mult decât indicat să ieși la plimbare, mișcarea în sine având impact asupra gândurilor negative.

Citește și:
Tipuri de excese pe care le crezi bune, dar nu îți fac viața mai ușoară

Foto: PR

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle