Traieste cu stil – mic ghid al manierelor moderne

Viata este in plina schimbare, iar valorile sociale isi modifi­ca locul pe scala importantei, dind nastere la situatii neprevazute. Asa incit, astazi, este tot mai greu de trasat linia de demarcatie dintre buna purtare si impolitete. ELLE va prezinta ultima versiune a ghidului manierelor moderne.  

Traieste cu stil – mic ghid al manierelor moderne

Frumoasa si bestia

Fiinta umana este o creatura orgolioasa, vanitoasa, care vrea ca in permanenta sa arate exceptional, asa incit ne-ar ajuta foarte mult sa tragem cu ochiul in ograda celor de linga noi ca sa vedem cum stam.

Operatia estetica

Prietena ta n-a aratat nicicind atit de bine: abdomenul plat este tare ca piatra, nasul ei – cindva cit trompa unui elefant in miniatura – a devenit cit un nasturel si este si putin cirn, iar sinii ei au crescut si s-au rotunjit peste noapte. Care ar fi modul cel mai natural de a reactiona la niste schimbari atit de bruste? Nu pune niciodata intrebari de genul: „Ce s-a intimplat cu moaca/pistilul/bustul tau? Ar fi ceva mai civilizat daca ai remarca politicos ca arata mai bine ca niciodata, iar daca ea iti raspunde cu un simplu „Multumesc, nu insista pentru amanunte picante. Asteapta sa ti le deconspire ea, cind si daca va dori. De asemenea, nu-i povesti tot felul de scene horror cu silicoane care explodeaza sau cu nasuri care cad, nici macar nu mentiona cit de mult iti repugna operatiile estetice.

Nu fi cruda

Daca se intimpla sa observi ca cineva a uitat sa-si incheie nasturii de la pantaloni, sau ca i s-a lipit o fisie de hirtie igienica de pantof, sau ca i se vede lenjeria intima, sau poate ca i-a ramas spanac intre dinti de la prinz, pentru numele lui Dumnezeu, spune-i sarma­nu­lui nefericit, nu te preface ca totul este O.K. Mai devreme sau mai tirziu, el/ea isi va da seama si se va intreba stinjenit(a) de cit timp umbla asa si citi au vazut. Dar nu-i face cunoscut faptul in fata tuturor – ia persoana deoparte si adu-i la cunostinta cu tact, intre patru ochi. Nu izbucni niciodata, vreau sa zic niciodata, in hohote de ris, decit daca este vorba de un prieten foarte apropiat sau… de cel mai mare dusman al tau.

Respiratie respingatoare

Trebuie sa fim sinceri si sa recunoastem ca, in jurul nostru, sint multi oameni cu probleme de genul acesta. In toate anotimpurile. Poarta in geanta, in permanenta, pastile (guma de mestecat sau bomboane) mentolate si, daca intilnesti pe cineva cu o respiratie deranjanta, ia o pastila si spune ceva de genul: „Daca nu iau ceva mentolat, mor. Am mincat la prinz numai feluri cu ustu­roi. Vrei si tu una? Cit despre miros neplacut de transpiratie, mda, e putin mai complicat. Cum ar fi sa-i oferi deodorantul tau? Mai bine spune-i: „Sper sa nu te superi ca-ti zic asta, dar de cind vremea s-a incalzit in halul asta, unii dintre noi ar trebui sa acorde mai multa importanta igienei personale. Dur, nu? Daca nu indraznesti, atunci poate un cadou rezolva problema, dar un bax intreg de anti-perspirante ar fi prea evident. Incearca cu un set elegant de genul acelora care au apa de toaleta, body lotion si deodorant, aceeasi marca.

Femei singure

Oare cum ar trebui sa fie femeia in noul mileniu: o locatara respectabila a planetei Venus, a bomba erotica, o fata cu principii sau o nevasta supusa? Cind vine vorba de intilniri, lasa deoparte ce-i trendy si opteaza pentru manierele elementare

. …cu un necunoscut?!

Nu-ti da ochii peste cap, nu freca disperata buza paharului cu vin, nu ride aiurea-n tramvai si nu-i atinge mereu bicepsii, chipurile din intimplare. Poarta-te firesc cu cineva cu care te intilnesti prima data: nu-i evita privirea cind vorbiti, nu tine paharul cu bautura in mina dreapta pentru ca la final, cind va despartiti, sa nu fie rece si lipicioasa si evita sa discuti subiecte delicate cum ar fi religia, politi­ca, banii, problemele tale de sanatate sau relatiile cu fostii iubiti. Pariuri sigure: muzica, filmele, calatoriile si hobby-urile.

Sa-l sun eu prima?

Sigur, daca nu este deja casatorit sau are pe altcineva. Ar fi mai corect sa te intrebi: „Cit de des ar trebui sa-l sun? O dovada clara de lipsa de maturitate este aceea cind tii cont daca el te suna tot de atitea ori cit l-ai sunat tu. Cind tu esti singura care suna, mesajul este limpede – nu este interesat. Daca-ti lasa impresia ca te evita si nu raspunde la telefon nici acasa, nici pe mobil, nu-l cauta la fiecare zece minute, las-o balta. Mai ales cind telefonul afiseaza numarul de la care s-a sunat, nu faci decit sa-i gidili orgoliul.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle