Tipuri de oameni care apar în viața ta cu un scop. Ce înveți de la fiecare

De-a lungul timpului întâlnești diferite tipuri de oameni. Unii rămân în viața ta, unii nu. Dar de la fiecare primești câte o lecție.

Tipuri de oameni care apar în viața ta cu un scop. Ce înveți de la fiecare

Cunoști variate tipuri de oameni, iar fiecare are un impact specific. Înveți dur anumite lecții care în viitor te vor proteja, sau unele persoane sunt o veritabilă hrană emoțională. Unii o sursă de inspirație și creștere personală sau profesională. Poate ți-ai dori să dai timpul înapoi și să nu cunoști pe cineva anume, ar fi mai puțin dureros. Dar gândește-te cum te-a schimbat experiența respectivă, nu din perspectivă negativă, ci cum te-a sculptat să devii cine ești acum.

Cei care te fac să apreciezi mai mult viața

Dacă ești o fire mai anxioasă, încordată, rigidă, extrem de precaută, fără să vrei îți construiești ziduri de apărare, nu-ți dai voie să-ți asumi riscuri. Și așa ratezi diverse experiențe care cu siguranță ți-ar fi plăcut. Acești oameni sunt relaxați, caută să vadă aspectele pozitive ale vieții și se bucură de tot ce oferă ea, mai semnificativ sau banal. Sunt ca o ploaie răcoritoare de vară, te poluează cu deschiderea lor și, prin imitație involuntară, treptat ieși din carapace.

Tipuri de oameni: oglinzile perfecte

Crezi că-ți alegi prietenii sau anturajul întâmplător? Fă rapid o scanare în istoricul lor personal. Ironic, aveți istorii de viață similare. Părinți care au fost critici și exigenți, insuficient implicați. Care au dispărut după divorț, au avut probleme cu alcoolul, au fost abuzivi emoțional sau fizic cu voi ori alt membru al familiei. Iar acești prieteni sau cunoscuți au un comportament anume, similar cu al tău. Doar că e mai ușor să vezi la ei acele lucruri care nu-ți plac, nu sunt sănătoase, și consideri că ar trebui schimbate.

Validatorii

Sunt foarte empatici, calzi și au capacitatea să privească adânc în inima ta. Îți identifică fricile, dar și calitățile pe care tu nu le conștientizezi. Așa că ei aduc la suprafață acele calități, ți le arată și-ți oferă constant validarea benefică pentru stima și încrederea în sine. Ai încredere în ei, iar observațiile făcute nu le resimți ca pe o critică. Ei te împing să fii mai bună, să-ți urmezi visurile.

Cei constanți

Sunt prietenii de cursă lungă, pe care îi ai o viață. Te poți baza pe ei, pe sfatul lor și-ți sunt alături nu doar în vremurile bune, ci și în cele rele. Sunt oamenii pe care îi poți suna la 3 de dimineață, vin și în pijamale dacă ai nevoie de ei. Îți țin secretele, și chiar dacă nu vă vedeți sau nu vorbiți o perioadă de timp, prietenia nu este afectată.

Zdrobitorii de inimi

Cine nu a suferit din dragoste? Ai fost părăsită cel puțin o dată? Ai fost mințită și trădată? Experiențe grele care lasă urme adânci, dar te și învață să nu te încrezi doar în cuvinte, ci să te raportezi la comportament. Care subliniază nevoia de limite, că e ok să ieși dintr-o relație toxică și că oamenii se schimbă pentru că vor ei. Dacă tu îl vei iubi asta nu îl face mai bun. Este o mare diferență între a fi curioasă să descoperi pe cineva și a-l idealiza din start.

Criticii

Sunt de o sinceritate brutală pe care o ambalează sub forma bunelor intenții, dar asta mai degrabă e forma lor de a scăpa de vinovație. Această sinceritate este tăioasă, dură, fără urmă de empatie și virează mai degrabă spre abuz emoțional. Categorie în care este inclusă și critica perpetuă. La polul opus tu poți învăța să te accepți, să fii mai blândă cu tine și în contact cu nevoile tale.

Citește și:
Ești genul care împărtășește tot prietenilor? Ce aspecte din viața privată ar trebui să rămână nespuse

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle