Timpul ne afecteaza relatiile!

O relatie de cuplu este un organism viu: se naste, creste, se dezvolta, imbatrineste... Toate acestea au nevoie, in primul rind, de timp. De un anume fel de timp. Si de aici incep problemele.

Timpul ne afecteaza relatiile!

Tactica si strategie

Sigur ca cel mai simplu ar fi ca lucrurile sa fie puse la punct inca de la inceput, ca cei doi sa se in­te­leaga asupra nevoii de a petrece timp impreuna inca inainte ca lucrurile sa devina cu adevarat serioase. Insa e destul de greu de crezut ca exista vreo relatie de cuplu care debuteaza printr-o ana­liza logica si ordonata a priori­tatilor, un fel de sedinta in care se organizeaza timpul fiecaruia, sint identificate oportunitatile de optimizare mana­geriala si in final se alcatuieste un plan de intilniriri cu subiecte prestabilite. Hai sa fim seriosi! Pe deasupra, ar fi si inutil, caci oamenii se mai transforma in timp, iar un personaj care astazi este calm si casnic poate oricind sa-si schimbe serviciul, sa des­copere sansa vietii lui si miine sa devina job-addicted. Din fericire, exista si citeva modalitati simple de rezolvare a acestor probleme:

Telefonul.

E cel mai la indemina. Nu va reusi niciodata sa suplineas­ca efectiv contactul direct, este doar un surogat, dar functioneaza. In principiu, solutia sta in mai multe telefoane pe zi cu conversatii scurte si pe subiecte clare, de genul „ai reusit sa rezolvi problema X?. Sint contraindicate discutiile de 10 minute si peste, structurate dupa modelul „tu ce mai faci, ca eu fac bine?. Invariabil, partea activa a cuplului se va enerva, iar comunicarea va fi intrerupta si, in loc de o apropiere su­­plimentara, veti be­ne­ficia de o frustrare in plus.

Hobby.

Nu exista vreun om caruia sa-i placa sa faca un singur lucru in lumea asta. Ramine doar sa va descoperiti pasiuni comune si sa faceti din ele mo­mentele voastre de cuplu. La fel de bine pot fi folosite in acelasi scop si alte preocupari, in afara hobby-urilor. De exemplu, puteti sa mergeti impreuna la sala de gimnastica de intretinere sau sa va luati impreuna pauza de masa.

Serviciul comun.

In general, nu e prea indicat ca membrii unui cuplu sa lucreze in acelasi loc. Pe linga principiul „nu e bine sa pui toate ouale in acelasi cos, un serviciu comun inseamna ca respectivul cuplu isi va aduce acasa pro­blemele de afaceri si la birou va fi macinat de micile hopuri din relatia lor casnica – reteta cea mai sigura pentru un esec pe toate planurile. Cu toate acestea, posibilitatea unor intilniri in interes de serviciu si gestionarea unor proiecte comune pot fi o supapa pentru cei care n-au destul timp unul pentru celalalt.

Copilul.

Asta este solutia ultimei sanse. Evident, un copil il va determina si pe cel mai inversunat carierist sa mai vina pe-acasa. Pe de alta parte, insa, e cam trist sa faci un copil ca un fel de unealta proiectata pentru a rezolva proble­mele de cuplu. Dar, de multe ori, functioneaza. De fapt, daca nici asta nu merge, atunci chiar ca trebuie sa va cautati, fiecare, fericirea in alta parte.

Arhiva revistei ELLE
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle